Omdat veel ondernemers buiten alle regelingen van de overheid vallen en het bedrijfsleven het sowieso zwaar heeft, start onder meer Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) op 3 februari een zogenoemde denktank dat een hulpplan moet ontwikkelen.

De Denktank Lokale Steun Bedrijfsleven komt met plannen om ondersteuning op korte termijn te bieden als de overheidssteun eindigt. Hieraan nemen in elk geval deel: Daan Kroone van DAY Foodbar namens KHN Amstelland, Gonnie van Rietschoten van Van Rietschoten Tweewielers namens de VAD, Carrol Buenting namens BuentingSport, Jeroen Franken van Blue Fish Social Media en  OA-bestuurslid, Jeroen Wendelgelst Advocaat voor Beleggers en Ondernemers en Miriam Geerlings namens KHN.

Noodfonds

“De omzetten zijn minimaal of nul en uitrol van nieuwe maatregelen en uitbetaling van financiële steun laten té lang op zich wachten. En het einde is nog niet in zicht”, zegt de OA.

De gemeente Amstelveen stelt vanuit het Corona Noodfonds miljoenen beschikbaar, geeft zij toe, maar volgens haar kan maar beperkt worden uitgekeerd, omdat anders wordt gekort op de overheidssteun van het Rijk. “We mogen heel dankbaar zijn dat wij in Nederland überhaupt steun krijgen en het allemaal zo goed geregeld lijkt, maar als je de ondernemers persoonlijk spreekt hoor je pas de echt schrijnende verhalen.”

Lokale steun

Omdat het rijk de gemeentelijke steun in mindering brengt, schieten ondernemers er weinig mee op. De OA hoopt dat de Denktank op korte termijn tot een gedegen plan van aanpak komt, dat gezamenlijk met de gemeente is uit te rollen.

Haar doel voor de komende tijd is samen met Koninklijke Horeca Amstelland (KHN), de Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD) en het team EZ van de gemeente te inventariseren waar de grootste problemen zitten. “Zodat de overgebleven miljoenen uit het Amstelveense Corona Noodfonds op de juiste manier besteed zullen worden.”

De OA zegt alle informatie en hulp daarbij te kunnen gebruiken. Wie als ondernemer zijn verhaal kwijt wil, kan contact met haar opnemen via 020-6403071 of emailen naar darshan@oa-amstelveen.nl.

Foto: Directeur Darshan Sloot en voorzitter Rob van den Helder van OA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.