Via de door de Hersenstichting, samen met de bekende prof. Erik Scherder, ontwikkelde app ‘Ommetje lopen’ biedt AmstelveenSport nu gratis een wandelingetje aan. Men kan die downloaden via de App-store of GooglePlay en zich aanmelden voor het team AmstelveenSport met de code: QR9LK.

Doel van de app is door het wandelen de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, want wandelen is niet alleen goed voor het lijf maar ook voor de hersens, zegt AmstelveenSport.

Medailles

Men kan individueel lopen maar ook in een team. In de app zijn punten te verzamelen door ommetjes van minimaal 20 minuten te maken. En de wandelaars verdienen medailles door regelmatig of elke dag te lopen en hersenweetjes van prof. Scherder te lezen. De routes van wandelingen van 20-60 minuten worden geregistreerd en bewaard.

Ondanks alle coronamaatregelen, blijft men de app gebruikend met elkaar in contact, zegt de organisatie. “Iedereen in Amstelveen mag meedoen in ons team.”

Men kan op zijn eigen moment en eigen tempo wandelen. Via de facebookpagina AmstelveenSport worden elke week de tussenstanden gemeld, zodat deelnemers kunnen zien hoe de andere teamleden scoren. Ook kan men daar met elkaar in contact komen.

Meer informatie

Wie meer informatie over de actie wil of over bewegen in Amstelveen, kan contact opnemen met Iris Meertens, via beweegcoach@amstelveensport.nl of 088-8585104. Voor hulp bij het installeren van de app: www.amstelveensport.nl/ doe-mee-met-amstelveensport-ommetje/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.