Het Rode Kruis en de welzijnsorganisatie hebben zogenoemde telefooncirkels, maar de politiek moet die meer promoten. Dat vindt raadslid Jacqueline Höcker, die pas overstapte van AVA naar Lijst Höcker. Zij stelde er schriftelijke vragen over aan B&W.

Vooral in de coronatijd zijn velen gedeprimeerd. Telefooncirkels kunnen helpen nieuwe vriendschappen te sluiten, zich minder alleen te voelen en bij te dragen aan vermindering van de eenzaamheid van anderen.

Welzijn

“Door het vele thuis moeten blijven en de fysieke afstand die dat met zich meebrengt, blijkt het welzijn van niet alleen ouderen en kwetsbaren, maar ook gezonde alleenstaanden, af te nemen”, zegt Höcker. “Daarnaast hebben jongeren en jongeren zonder veel vrienden, het uitermate moeilijk in deze crisisperiode. Ook voor hen kan via social media en telefooncirkels de pijn worden verlicht.”

Zij wil weten welke acties het college zou kunnen nemen om de nadelen van de Coronacrisis via telefooncirkels te verminderen. En welke samenwerkingspartners het eventueel ook kan inschakelen om een netwerk van telefooncirkels te organiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.