Het Keizer Karel College Amstelveen doet de werving van nieuwe leerlingen wegens corona digitaal en houdt maandag (25 januari) online een open avond van 19.00 tot 20.30 uur voor leerlingen en ouders.

Door corona kunnen bij het KKC, net als alle bij middelbare scholen in heel Nederland, de gebruikelijke wervingsactiviteiten voor nieuwe leerlingen niet doorgaan. Tijdens de informatieavond KKC Love wordt maandag een gevarieerd programma gepresenteerd, waarin verschillende docenten en ook leerlingen van de school aan het woord.

Groep 8

Zij vertellen de leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers hoe het er aan toe gaat op het Keizer Karel College. Er zijn geen beperkingen op het aantal deelnemers voor deze avond. Aanmelden is wel verplicht en is mogelijk via de website van de school: Open Dagen | Keizer Karel College . Na afloop van deze live uitzending kunnen ouders en kinderen hun vragen stellen via de chat. Docenten en medewerkers van het KKC zitten klaar om vragen te beantwoorden.

Lesjesmiddagen

Ook zijn de lesjesmiddagen dit jaar digitaal. Voorheen nodigde de school de leerlingen van groep 8 uit om een fysieke lesmiddag op het Keizer Karel College mee te maken. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk. Om hen tóch de middelbare school echt te laten ervaren, vinden de lesjesmiddagen digitaal plaats. Tijdens deze middagen, op woensdagen in januari en februari, volgen de leerlingen online twee vakken. Naast het meedoen in de les is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen aan de docenten. De school organiseert in totaal vier lesmiddagen, per middag kunnen zich 150 leerlingen inschrijven. Wegens het enorme enthousiasme van de leerlingen zitten alle lesjesmiddagen reeds vol.

Videocampagne

Aanvullend op deze digitale contactmomenten met de school creëerde het KKC, in samenwerking met een professioneel productiebedrijf, een videocampagne. In de video’s komt duidelijk de goede sfeer op het Keizer Karel College naar voren en laat de school zien waar deze voor staat. Op deze manier kunnen de leerlingen een kijkje nemen op school en ervaringen horen van huidige brugklasleerlingen. Onderwerpen die in de video’s aan bod komen zijn uiteraard de verschillende leerwegen die de school biedt, maar ook een Q&A met brugklasleerlingen, de peermentoren, en bijvoorbeeld de begeleiding die de school biedt. Voor een compleet beeld zijn alle video’s te vinden op de website van het Keizer Karel College: Naar de brugklas | Keizer Karel College

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.