Met collectief inkopen door Amstelveners wil de gemeente weer het isoleren van woningen stimuleren, om aan haar streven naar duurzaamheid tegemoet te komen. Op dinsdag 26 januari is er, ter voorbereiding van de actie, een informatiemeeting over onder meer de energiebesparing die men door isolatie bereikt. Door de aankoop te bundelen kunnen inwoners isolatie aanschaffen tegen een scherpere prijs, zegt de gemeente.

Volgens wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) is isoleren de kernboodschap van B&W aan Amstelveen. “Gezamenlijk stoten we minder CO2 uit en dragen we bij aan de klimaatdoelen. Met deze isolatieactie helpen wij ook energiebesparing voor inwoners eenvoudiger te maken.”

Aanmelden

Inwoners kunnen zich via de computer, tablet of telefoon aanmelden voor de informatiesessie. Een stap voor stap uitleg is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Tijdens deze informatiebijeenkomst kunnen inwoners vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de installateur.

Inschrijven

Inwoners kunnen zich al inschrijven voor de isolatieactie. Wie dat doet, krijgt een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur, die advies komt geven over onder andere de locatie van de isolatie. Kort daarna ontvangen men een persoonlijke offerte. Hierna kan men besluiten tot wel of niet meedoen met de actie. Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen

De actie is opgezet in samenwerking met het Energieloket Amstelveen. Technische specialisten van energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is volgens de gemeente de beste installateur gekozen die het isoleren van de woning zal uitvoeren.

1 REACTIE

  1. Zou ik toch maar eens de nadruk gaan leggen op de woningbouwcoöperatie, want daar valt nog heel wat te winnen voor relatief weinig geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.