Naar zijn zeggen ‘met trots’ stelt, na de VVD-er Kees Noomen, ook Amstelvener Tjerk Feitsma (40), lid van de Piratenpartij, zich beschikbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Hij staat bij zijn partij op de zestiende plaats. Overigens zit het er niet in, of het zou met voorkeurstemmen moeten gebeuren, dat hij het parlement haalt. Maar het is zijn ‘vlammende wens’ de beste Piraat ‘in het pluche’ te krijgen, zegt hij.

In het dagelijks leven is hij directeur van de stichtingen Terra Futura en Neurodiversiteit en met zijn organisatie 2Tango creëert hij “een berichten-messenger die je in staat stelt met je handen en armen te kunnen praten, gemaakt voor families.”

Individu

In de landelijke politieke arena wordt het volgens hem een gevecht om de idealen van zijn partij overeind te houden “tegenover makkelijk scoren met demagogie of rechts-populistisch gemekker.” Overigens kwam de Piratenpartij vier jaar geleden, ondanks een verkiezingscampagne, niet in de Tweede Kamer. “Ons politieke gedachtegoed verschilt van alle partijen, en onze ideeën zijn beter, slimmer en nobeler”, vindt hij. De Piratenpartij wil de positie van het individu versterken tegenover de macht van de overheid en multinationale bedrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.