Radioman Paul Keet is op 2  januari op 80-jarige leeftijd overleden. Hij werkte heel lang voor RTV Amstelveen en de voorlopers daarvan. In zijn professionele leven werkte hij onder meer voor KRO radio en in de begintijd van de Tros voor radio-actualiteitenrubriek ‘Aktua Radio’.

Daarna werd jij programmamaker bij de RVU. Bij RTVA Radio maakte hij onder meer het seniorenprogramma ‘Leef! Tijd Genoeg’ op maandagavond, waarbij hij gebruik maakte van zijn muziekkennis. Hij hield verder vooral van sfeerreportages en documentaires.

Fris

Met Hans Winkel men René van Empelen presenteerde hij de laatste vijf jaar op de dinsdagen twee uur lang ‘Fris in de morgen’, een gevarieerd programma met muziek, cabaret en flashbacks van “de oude radio”.

Paul Keet, een bekende bij de Leidse Muziek Centrale (LMC), begon bij AVRO’s Jeugdomroep Minjon,  afdeling Leiden. Radio LMC kreeg de medewerking van een zeer gemotiveerde groep mensen, van wie sommigen ook actief waren voor een van de Hilversumse omroepen en anderen pogingen deden om aan de slag te komen binnen de omroep.

Centraal

In zijn professionele leven stond radio centraal. Keet bleef op de achtergrond maar wist juist daardoor tot die mensen door te dringen met wie hij graag wilde praten en ervaringen vastleggen op de geluidsband.

Hij was medewerker van het eerste uur en bleef nauw betrokken bij de oprichting van de Leidse Muziek Centrale later Radio LMC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.