In heel de regio Amsterdam-Amstelland, waartoe Amstelveen behoort, is de jaarwisseling beheersbaar verlopen. In Amstelveen deden zich nauwelijks incidenten net vuurwerk voor, al werd het absolute verbod daarvan hier en daar genegeerd. De brandweer moest een einde maken aan een in een fietstas ontstaan brandje in Bankras, dat voor schade aan diverse fietsen zorgde.  Maar over het algemeen bleef het rustig en achteraf de verdubbeling van de politiecapaciteit nogal overbodig.

Er zijn minder aanhoudingen verricht door de politie dan in voorgaande jaren, meldt de regio, waartoe ook Amsterdam. Aalsmeer, Diemen Ouder-Amstel en Uithoorn behoren.

Geen gewonden

De brandweer en de ambulancediensten rukten minder vaak uit voor spoedeisende ritten en werden dit jaar minder gehinderd in hun werkzaamheden. Er zijn geen gewonden bij hulpverleners gevallen. Wel was er, voornamelijk elders in de regio, op sommige plaatsen sprake van het afsteken van (zwaar) vuurwerk. Dat was het beeld op basis van de voorlopige rapportages van de politie, brandweer, gemeenten en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie over de nieuwjaarsnacht tussen 00.01 en 08.00 uur. Er waren dus extra agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) op straat.

Het bestuur van de veiligheidsregio bedankt alle hulpverleners voor hun inzet aan het einde van een zwaar jaar en spreekt hiervoor grote waardering uit. Er waren twee vuurwerk gerelateerde gewonden, wat uitzonderlijk laag is. Ook zijn er enkele ambulanceritten geweest wegens alcohol gebruik.

Politie

In Uithoorn is de ME ingezet, omdat een groep jongeren voor onrust zorgde, hoewel de zware ongeregeldheden van vorig jaar zich niet hebben herhaald. De politie heeft daarnaast in de regio enkele illegale feesten beëindigd, maar minder aanhoudingen verricht dan vorig jaar. Op de Molukkenstraat in Amsterdam Oost ontstonden ongeregeldheden met zwaar vuurwerk. Ook daar werd de Mobiele Eenheid (ME) ingezet.

De brandweer heeft in de hele regio Amsterdam-Amstelland veel containerbranden geblust gedurende de nieuwjaarsnacht. De regio wijst er op dat er van een voorlopig beeld sprake is en men komende dagen nog aangiftes en meldingen verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.