Rotterdam was de eerste, maar nu kan men ook in Amstelveen vuurwerk zonder boete inleveren. Afsteken tijdens de jaarwisseling is deze keer verboden. Zonder gevolgen kunnen inwoners uit Amsterdam, Uithoorn, Ouder-Amstel, Diemen, Amstelveen en Aalsmeer hun vuurwerk op 24 en 27 december inleveren bij zes inleverpunten in Amsterdam en Uithoorn.

Die zijn gemakkelijk per auto te bereiken. Het vuurwerk moet veilig worden vervoerd, dus zoveel mogelijk in de originele verpakking. Het is niet de bedoeling dat mensen met het openbaar vervoer (OV) naar het inleverpunt komen, wegens de (on)veiligheid.  Alle typen vuurwerk kunnen worden ingeleverd tot een maximum van 25 kilo per persoon.

Inleveren

De inleverpunten zijn: Donderdag 24 december (10.00 tot 13.00 uur), Parkeerplaats Sporthallen Zuid aan het Burgerweeshuispad in Amsterdam Zuid en van 14.00 tot 17.00 uur op de parkeerplaats Sportpark Voorland aan het Voorlandpad in Amsterdam Oost.

Op zondag 27 december van 10.00 tot 13.00 uur op het parkeerterrein achter de werf aan Volendammerweg 310 in Amsterdam Noord en op het evenemententerrein Legmeer-West aan de Randhoornweg in Uithoorn.

Van 14.00 tot 17.00 uur kan men die dag ook terecht op de parkeerplaats van het Sportcentrum Ookmeer aan de Dokter Meurerlaan in Amsterdam-Osdorp en P12A aan de Holterbergweg in Amsterdam Zuidoost.

Veilig inleveren

De locaties zijn onder meer afgestemd met de Brandweer. Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is op de geselecteerde locaties en tijdstippen met een geprepareerde wagen aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen. Het bedrijf zal het vuurwerk vervolgens verpakken en het vervoer, de opslag en de uiteindelijke vernietiging organiseren. Ook in Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn inleverpunten voor vuurwerk.

Schertsvuurwerk toegestaan

Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 is klein vuurwerk, zoals sterretjes en knalerwten (categorie F1), wel toegestaan. Dit mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen en afsteken. Lees meer informatie over Vuurwerk op de website van Rijksoverheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.