Omdat de tweede golf van corona een feit is, worden – net als in andere ziekenhuizen – ook in Ziekenhuis Amstelland niet-spoedeisende operaties en behandelingen afgeschaald. De maatregel duurt in en geval tot en met 8 januari, maar is te verschuiven naar een later tijdstip, meldt het ziekehuis. Patiënten voor wie dit geldt, worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Voorzitter Esther Agterdenbos van de Raad van Bestuur vindt het uitstel wel een nare boodschap. “Sinds de start van de tweede golf hebben we steeds geprobeerd de reguliere zorg door te laten gaan en dat is tot nu toe gelukt. Niet alleen wegens het toenemende aantal coronapatiënten, maar ook door verzuim onder het eigen personeel is het voor ons ziekenhuis –  en de ziekenhuizen in de regio – continu puzzelen om de roosters rond te krijgen.”

Welke zorg gaat door?
Spoedoperaties, oncologische zorg, geplande keizersneden en overige niet-uitstelbare operaties gaan uiteraard door. Voor minder urgente operaties en behandelingen, kan de wachttijd oplopen, waarbij het ziekenhuis belooft die zoveel mogelijk te beperken.

Per patiënt wordt zorgvuldig beoordeeld of een operatie of behandeling kan worden uitgesteld, zegt Agterdenbos. Patiënten van wie de operatie en behandeling moet worden verplaatst, krijgen een telefoontje. Van wie niet wordt gebeld, gaat de operatie of behandeling gewoon door.

Polikliniek-afspraken
Anders dan in het voorjaar, gaan de polikliniek-afspraken nu wel door. Verwijst een huisarts naar het Amstelland Ziekenhuis of heeft men een afspraak op de polikliniek, dan kan men rustig komen. Bij een bezoek aan het ziekenhuis staat de veiligheid voor patiënten en medewerkers voorop. Daarom zijn er aangepaste bezoektijden en gelden er specifieke maatregelen in Ziekenhuis Amstelland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.