De gemeente moet zich meer inspannen en er moet meer geld op tafel komen voor handhaving van de huisvestingsverordening, in verband met misstanden en overlast bij kamerverhuur.

Dat staat in een woensdag door de PvdA ingediende motie, met steun van de andere coalitiepartijen (VVD en D66) plus AVA, SBA en ChristenUnie. Met stemmen van Burgerbelangen Amstelveen (bbA), SP en GroenLinks tegen ging de meerderheid van de gemeenteraad daarmee akkoord.

Melkers

PvdA-raadslid A. van den Bosch zei dat de overlast bij de panden van huisjesmelkers moet worden aangepakt. De verordening schrijft officieel voor dat kamers alleen op minimaal vijftig meter afstand van elkaar mogen worden verhuurd. Maar er wordt kennelijk ook zonder vergunning verhuurd. En ook is er sprake van achterstallig onderhoud en verwaarlozing van panden.

Wethouder Rob Ellermeijer (Wonen) vond ook dat er wat aal de hinder moet worden gedaan. Maar de SP-er Adriaans zei dat eerst een evaluatie gewenst was, voordat met beslist of er nog meer geld naar handhaving moet.

1 REACTIE

  1. Huisjesmelkers eruit is prima, maar waarom zo moeilijk doen over 1 kamer verhuren aan een student of expat, ook bij soc. woningbouw. Men heeft het wel veel over verdichting van de beschikbare ruimte voor woningen, maar niet over het efficiënter gebruik van de ruimte in de woningen. Zo veel huishoudens hebben een kamer over. Zet dat dan ook in voor de oplossing van de bestaande woning/ kamernood. Alle beetjes helpen en bouw er dan ook niet een hele bureaucratie omheen, want die paar tientjes belasting zijn de moeite niet waard en je schrikt er ook de toekomstige verhuurder mee af. En ga de de rolkofferbrigade tegen. Dat is oneigenlijk gebruik van woonruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.