Hoewel er nog een bezwaarprocedure loopt tegen het verkeersplan, wat onder meer de afsluiting van een deel van de Dorpsstraat plus éénrichting verkeer op de Stationsstraat inhoudt, start volgend jaar wel de verfraaiing van het Oude Dorp. Het zogenoemde beeldkwaliteitsplan is namelijk iets anders dan het verkeersplan. Volgens de gemeente is dat bedoeld om het Oude Dorp verleersluw te maken, onder meer door doorgaand autoverkeer te ontmoedigen.\

De werkzaamheden voor herinrichting van het Oude Dorp vinden plaats op basis van dat op 1 juli door de gemeenteraad vastgestelde Beeldkwaliteitsplan. Die beginnen in januari. In overleg met de ondernemers is besloten die facelift pas na de feestdagen te starten, hoewel het eerst daarvoor zou gebeuren.

Klinkers

Dorps- en Stationsstraat worden gelijkvloers ingericht met gebakken klinkers en een nostalgische uitstraling, meldt de gemeente. De rijbaan in de Stationsstraat en het zuidelijke deel van de Dorpsstraat worden onderscheiden door twee lijnen van basaltkeien. Bestaande bomen krijgen een groene omheining. Klassieke lantaarnpalen en natuurstenen stoepjes versterken de historische uitstraling. Tempelhof en Kerkplein krijgen er een die past bij de inrichting van de Dorps- en Stationsstraat. Om de eenheid verder te vergroten wordt gestreefd naar een ‘familie van straatmeubilair’ zoals fietsenrekken, afvalbakken en bankjes. Niet alles is hetzelfde, maar de elementen passen bij elkaar.

 Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden worden delen van de omgeving gefaseerd afgesloten. Tijdelijke afsluitingen worden een week van te voren aangekondigd met borden. Woningen en winkels blijven altijd per voet bereikbaar.

 Planning

Het project kent acht fases.

  • Fase 1: Dorpstraat, gedeelte tussen Badlaan en Stationsstraat.
    Periode van 4 januari t/m 18 januari.
  • Fase 2: Dorpsstraat, gedeelte tussen Stationsstraat en parkeerterrein Laan Nieuwer Amstel/Dorpsstraat.
    Periode van 13 januari t/m 29 januari.
  • Fase 3A: Parkeerterrein Laan Nieuwer Amstel en tramspoor Handweg.
    Periode van 5 januari t/m 9 februari.
  • Fase 3B: Gedeelte Dorpsstraat direct gelegen bij het parkeerterrein Laan Nieuwer Amstel.

Periode van 1 februari t/m 12 februari.

  • Fase 4: Stationsstraat, gedeelte tussen Dorpsstraat en Bouwensland.

Periode van 26 januari t/m 12 februari.

  • Fase 5: De tramoversteek in de Stationsstraat en op de kruising Ouderkerkerlaan/Elegast/Veenendaalplein.

Periode van 9 februari t/m 26 februari.

  • Fase 6: Ouderkerkerlaan, gedeelte tussen de tramoversteek en de Elegast/Veenendaalplein.

Periode van 22 februari t/m 5 maart.

  • Fase 7 Ouderkerkerlaan, tussen de Elegast/Veenendaalplein en de Keizer

Karelweg.

Uitvoering volgt in een later stadium

  • Fase 8: Tempelhof.

Periode van 9 februari t/m 5 maart.

 Nadere besluitvorming over de bezwaarprocedure wordt komend jaar verwacht.

4 REACTIES

  1. Gemeentehuizen zorgen altijd goed voor hun directe omgeving en geld speelt daarbij geen rol. Daarom is het ook zo jammer dat het Amstelveense gemeentehuis niet in het stadscentrum staat waar het functioneel thuishoort en waar de meeste mensen plezier hebben van gemeentelijke zelfzucht.

  2. 😂We krijgen een historische uitstraling in het Oude Dorp. Dus ook een dorpspomp en voor het Stadhuis een schandpaal voor m.n. stoute politici.
    Voor de rest zullen de terrassen van de aanwezige horeca, waar zoals bekend locale politici veel zakelijk belang bij hebben in het kader van de werkgelegenheid en hun portemonnee flink vergroot worden. En het mooiste is nog dat de belastingbetaler alles betaald. Alles in het kader van de verkeersveiligheid natuurlijk.😂😂😂

  3. De lokale bestuurders, politici en ambtenaren creëren op loopafstand van hun werk een ideaal biotoop met eet- en drinktentjes van bevriende exploitanten. En dat allemaal op kosten van mensen die essentiële en leuke voorzieningen in hún omgeving zien verschralen.

    Slijmbal André Gerritsen, hoofdredacteur (= advertentieverkoper) van AmstelveenZ, schreef in het voorwoord van zijn recente uitgave dat het in Amstelveen allemaal zo goed geregeld is. Hij kan het weten met zijn werkplek op loopafstand van het Oude Dorp (waar vrijwel alles wat oud was gesloopt is).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.