Om sneller en slagvaardiger te reageren op meldingen en overtredingen, heeft de gemeente nu twee handhavers uitgerust  motoren, waarvoor zij werden opgeleid.

De motoren van het type BMW 750 GS zijn beide omgebouwd tot handhavingsmotor, dus met de daarvoor benodigde uitrusting, zoals een stop / volgteken en een EHBO-tas.

Spoed

“Door de inzet van deze motoren kunnen onze handhavers veel sneller en veiliger optreden bij problemen”, zegt wethouder Herbert Raat (handhaving). Er worden volgens hem in deze tijd flexibele inzet en alert reagerende handhavers gevraagd, waarbij de motoren helpen. De motoren zijn een echte aanwinst, vindt hij. “Ze zorgen ervoor dat wij sneller ter plekke kunnen zijn bij spoedsituaties.”

Prioriteit

De motoren gaan volgens de gemeente dagelijks af op tientallen meldingen van inwoners. Klachten die kunnen uiteenlopen van afvaldumpingen tot verkeerd geplaatste containers. De handhavers rijden de meldingen af, praten met de melders en handelen de klacht af of geven het door aan collega-handhavers. Daarnaast worden zij door collega’s opgeroepen om te reageren op spoedmeldingen of om te assisteren. Ook het interventieteam, ook wel anti-inbrakenteam, staan ze bij. En omdat ze zo snel ter plekke zijn, kunnen zij snel assistentie verlenen aan politie. De motoren kunnen op plekken komen waar de andere vervoersmiddelen zich lastiger kunnen verplaatsen, zoals in het Amsterdamse Bos.

Foto: Raadslid Van der Steenhoven van coalitiepartij D66 (links) met wethouder Raat en handhaver.

8 REACTIES

  1. Het artikel gaat over ‘opgeleide motoren’, maar in werkelijkheid is het weer zo’n fotomomentje van de onvermijdelijke wethouder. Het is goed dat erbij wordt vermeld dat hij Handhaving in zijn portefeuille heeft, want daar merken wij in het Stadshart (óók zijn portefeuille) weinig van.

    • Natuurlijk pakt hij weer een foto voor zelfpromotie, maar zo’n motor werkt wel efficiënter . Trouwens niets nieuws het gebruik daarvan, maar zal wel in het verleden wegbezuinigd zijn door oa zijn eigen partij en nu zijn ze weer terug.

  2. Klagen over de scooters die in het voetgangersgebied van het Stadshart rijden heeft geen zin. De zogenaamde wethouder van Handhaving heeft namelijk geen verbodsborden laten plaatsen om het scooterverbod daadwerkelijk met boetes te kunnen handhaven. Er staan alleen van die halfzachte borden met ‘Stadspleinregels’ waaraan niemand zich hoeft te houden. Er wordt gerookt en gedronken in de rook- en alcoholvrije zone, skateboarders maken omwonenden gek met hun gekletter en harde klappen en afval wordt gewoon op straat gegooid. Neoliberale anarchie.
    https://start.me/p/1kGqgL/stadsplein

  3. Het verschil is dat je een boa na kantooruren niet kunt bellen voor een melding of een klacht. Voor de politie kan je het dan nog proberen bij 112, maar dan moet je eerst uitleggen waar Amstelveen ligt.

    Krijgen jullie na iedere kritische reactie ook een smalende email van Johan Bos, of ben ik de enige gelukkige? Dit keer kreeg ik van JB het verwijt dat ik de enige ben die klaagt over gebrekkige handhaving van het scooter-, skateboard-, alcohol-, afval en -rookverbod in het Stadshart die allemaal door ‘wethouder’ Raat zelf zijn ingesteld.

    • Nou, dan zul jij dan wel blij zijn met die lockdown. Veel minder mensen in het Stadshart. Trouwens jij als fanatiek voorstander van een Zero tolerance beleid in een straal van 400 m rondom je eigen appartement kan je toch altijd aanmelden voor de vrijwillige politie?

  4. Net als Johan Bos verdraai je mijn pleidooi voor daadwerkelijke, merkbare en dus effectieve handhaving. Regels die bewust niet worden gehandhaafd, dienen te worden afgeschaft.

    En natuurlijk ben ik niet blij met deze botte, nietsontziende lockdown. Winkels en horecagelegenheden die goede maatregelen hadden en die ook (jawel!) handhaafden, hadden een anticoronacertificaat moeten krijgen waarmee zij open hadden hadden kunnen blijven.

    Nu moet iedereen lijden onder het gebrek aan goede regels en effectieve handhaving daarvan.
    Het onzinnige zwalkbeleid bewijst het falen van neoliberalisme als het wordt geconfronteerd met de consequenties van zijn onverantwoordelijkheid en kortzichtigheid.

    • Bij mijn stamkroeg hadden/ hebben ze een goed beleid, maar wat kun je er aan doen als een stel gasten constant de grenzen opzoeken. Deze scherpe toename hebben we aan onszelf te danken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.