Ook al wegens corona moest het in kleine kring gebeuren, maar het nieuwe gebouw van het Hermann Wesselink College is officieel opgeleverd. Het is verrezen naast de oude school, die wordt gesloopt, in nauwelijks anderhalf jaar.

Namens SMT Bouw, de aannemer, overhandigde Geron Verdellen eind vorige week de sleutel van het nieuwe pand aan bestuursvoorzitter Duco Adema van de Cedergroep voor christelijk onderwijs.

Budget

Adema feliciteerde bij die gelegenheid zowel leerlingen als docenten en andere medewerkers en met de mooie school en sprak van een geslaagd project.

Volgens hem is men binnen de bouwtijd en het budget gebleven. Voor de gymzaal bij de school, die hierna wordt gebouwd, voteerde de gemeenteraad recent overigens nog € 3,7 miljoen. En het resultaat van de werkzaamheden mag er zijn, zei hij. “Een prachtige school met volop licht, functioneel en prettig om er te zijn. Een school die de leerlingen en medewerkers van het HWC verdienen”.

Sloop

Rector Bert Kozijn kreeg de sleutel vervolgens weer van de voorzitter. Ook die sprak zijn trots op de school uit. “Samen met leerlingen en collega’s kijk ik ernaar uit vanaf 4 januari, direct na de kerstvakantie, te starten in het nieuwe gebouw,” zei hij. Ook de sloop van de oude school begint in januari. In de toekomst komen op het terrein het schoolplein en de sportzalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.