Sophia de Rooij wordt per 1 maart voorzitter Raad van Bestuur bij Ziekenhuis Amstelland. Zij is dat nu nog van het Medisch Spectrum Twente en volgt in Amstelveen Esther Agterdenbos op. Die wordt directeur Zorg en lid van de directieraad bij Menzis. 

Voorzitter Andy Mosmans van de Raad van Toezicht zegt met Sophia de Rooij een waardige opvolgster van Esther Agterdenbos te hebben gevonden. “Niet alleen beschikt zij over een indrukwekkende ervaring, ook kent ze de regio goed en als persoon past ze uitstekend bij de cultuur van Ziekenhuis Amstelland.”


Hoogleraar

Sophia de Rooij was overigens pas sinds februari vorig jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente. Daarvóór werkte zij als hoogleraar Interne geneeskunde met als leerstoel Ouderengeneeskunde/Geriatrie in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ook was zij waarnemend afdelingshoofd Interne Geneeskunde, hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde en directeur van het Alzheimercentrum Groningen.

Tot 2014 was zij werkzaam als internist-geriater en hoogleraar Interne geneeskunde met als leerstoel Ouderengeneeskunde/Geriatrie in het AMC. Van 2011 tot 2016 was zij bestuurlijk actief in de Nederlandse Internisten Vereniging, onder meer als voorzitter. Verder vervult zij nog diverse toezichthoudende functies.

Aangenaam Dichtbij
Over haar overstap van Twente naar Amstelland zegt De Rooij zelf dat zij dichterbij haar gezin zal zijn. “Ziekenhuis Amstelland is een klein klantvriendelijk ziekenhuis waarin kwalitatief goede en doelmatige tweedelijnszorg geleverd wordt. Er ligt een uitgesproken visie en strategie tot en met 2025. Ik kijk ernaar uit om met de zorgpartners in de regio verder invulling te gaan geven aan regionale samenwerking.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.