Onder de naam ‘of’ wordt zondag (29 november) om tien uur een ‘liturgisch project’ uitgevoerd in de Paaskerk. Het gaat over tien vrouwen (in de Bijbel volgens de gelijkenis op weg naar een bruiloftsfeest en van wie er vijf niet genoeg olie hadden in hun lamp). Om deze muzikale viering bij te wonen is aanmelden verplicht in verband met de coronamaatregelen. Het project gaat over vrouwen van nu.

Het bestaat uit instrumentale muziek en gezongen tekst. De teksten zijn van Gert Jan Slump, de compositie van Nico Ph. Hovius en ds. Werner Pieterse is de liturg. Aanmelden kan via koster@paaskerk-amstelveen.nl.

Via kerkdienstgemist.nl is het wel voor iedereen mogelijk de uitzending online te volgen of later terug te kijken. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.

Niemand of iemand?

OF gaat dus over tien vrouwen op weg naar een bruiloftsfeest. Geen van hen is daar ooit eerder geweest. Zijn zij op weg naar niemandsland of iemandsland? is de centrale vraag. “OF is tien vrouwen en vier motieven: uittrekken uit je vertrouwde status, opstaan uit de wanorde, uitgaan van dat wat is of van dat wat komt, afstand nemen en zien”, zegt de Protestantse Kerk (PKN).

“OF gaat over een reis in een tijd (onze tijd) waarin dwaasheid en wijsheid op het scherpst van de snede met elkaar strijden, misschien wel in ieder van ons.  Het stuk wordt uitgevoerd in een bezetting van vier stemmen, een dwarsfluit en piano.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.