Niet vooral online kopen, zoals voorzitter van de Veiligheidsraden en burgemeester van Nijmegen Bruls roept, maar juist bij de lokale ondernemers inslaan. Daarop tamboereerde woensdagavond fractieleider Michel Becker van Actief voor Amstelveen (AVA), die dan ook met de coalitiepartijen (VVD, D66 en PvdA) een amendement indiende om in financiële problemen verkerende ondernemer te helpen via het noodfonds.

Michel Becker

Toch vindt AVA dat misschien al in voorbereiding zijnde gemeentelijke projecten heroverweging verdienen. “Zeker die waar maatschappelijke discussie over is. AVA is van mening dat een aantal investeringen kunnen worden getemporiseerd en wij zullen onze steun dienaangaande per project beoordelen”,  zei Becker.

Tiny Houses

Dat er nog steeds een groot woontekort is, zeker aan betaalbare woningen, was ook AVA niet ontgaan. “Oorzaak is dat de gemeente bijna geen eigen grond meer heeft en afhankelijk is geworden van de goede wil van grondexploitanten”, zei Becker, die de niet aangenomen motie van GroenLinks mede indiende om een onderzoek te starten naar nog te verwerven gronden en die eventueel in erfpacht uit te geven. Een actief grondbeleid, noemt GL het.

Becker zei blij te zijn dat het er eindelijk op lijkt dat er Tiny Houses of containerwoningen gerealiseerd kunnen gaan worden op de eigen grond van de gemeente bij het tijdelijk woonproject aan de Kalkbranderij / Bovenkerkerhoek. Hij kondigde ter zake een motie aan, die hij in een volgende vergadering indient.

1 REACTIE

  1. Hij lijkt mij toch handig dat de coalitie met een andere woonvisie die wel werkt komt voordat vanuit Den Haag een oekaze komt wat geheel tegen hun belangen indruist.
    Het lijkt mij ook heel normaal om een overzicht te hebben van de nog overgebleven gronden van de gemeente. Dat is een democratisch recht dunkt me. Erfpacht is ook helemaal niet zo gek. Het is ook een blijvende bron van inkomen voor de gemeente. Ik vraag mij hoeveel van die Tiny Houses de hr. Becker in gedachten heeft?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.