Wie, na het ziekenhuis, naar een verpleeghuisorganisaties moet kan overal terecht komen. Dat heer doorstroming van patiënten, waarvoor men deze week voor de regio Amsterdam–Amstelland een nieuw coördinatiepunt optuigt. Men kan alom in Noord-Holland en Flevoland komen uit Amstelveen, maar ook veel verder van huis.

De verpleeghuisorganisaties in de regio hebben dat samen met de ziekenhuizen geregeld. Patiënten die uit het ziekenhuis komen en verdere zorg nodig hebben, worden via een regionaal aanmeldpunt verdeeld over de beschikbare vrije plaatsen. Dat coördineert de doorstroom uit de ziekenhuizen, met als doel die te ontlasten en te zorgen voor een ‘gedoseerde instroom’ in de verpleeghuiszorg.

Druk

De Amsterdamse zorginstellingen Cordaan, Amsta, Amstelring, Zonnehuisgroep Amstelland, ZGAO en Evean vangen behalve covid-patiënten ook mensen op die een revalidatietraject of kortdurende herstelperiode ingaan. Doordat de druk op zowel ziekenhuizen als verpleeg- en verzorgingshuizen is toegenomen, dreigt de doorstroom van patiënten te stagneren, zegt het nieuwe Regionaal Aanmeldportaal Zorg Groot Amsterdam (RAGA).

Capaciteit

Om ongelijke belasting te voorkomen binnen de verpleeghuiszorg worden de patiënten ‘centraal verdeeld over Amsterdam-Amstelland, maar bij gebrek aan zorgcapaciteit kunnen ook locaties in Noord-Holland en Flevoland of zelfs bovenregionaal worden ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.