Met herstel van het fietspad Kazernepad, tussen Zetterij en Noordammerlaan, begin de gemeente woensdag. Dat gedeelte is al heel lang gesloten wegens een onveilige damwand om het fietspad op zijn plaats te houden. Het fietspad wordt hersteld en ook verbreed.

Omdat voor een duurzame oplossing is gekozen, waarmee de gemeente weer jaren vooruit kan, kostten de werkzaamheden aanzienlijk meer tijd dan gebruikelijk. Er was veel overleg nodig met externe partijen, zoals het waterschap en nutsbedrijven. Ook mislukte in eerste instantie de aanbesteding. Bouwbedrijf BAM gaat nu de enorme klus klaren.

 Struiken en hekken

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het weghalen van struiken, hekken en borden en sloop van damwand en het oude fietspad. De vergunningen voor het plaatsen van de nieuwe damwand zijn nog in behandeling bij onder andere Waternet. Als die er zijn, kan BAM de nieuwe damwand aansluitend plaatsen, het nieuwe fietspad aanleggen en hekken en verlichting aanbrengen, zegt de gemeente. Zij verwacht dat eind februari het pad weer in gebruik kan worden genomen.

 Dempen sloot

De machine die nodig is om de nieuwe damwand te plaatsen, heeft meer ruimte nodig dan er nu is. Met het waterschap is daarom afgesproken dat BAM de sloot naast het fietspad tijdelijk mag dempen, ter uitbreiding van het werkterrein. Als de werkzaamheden voorbij zijn graaft BAM de sloot weer uit. Het water dat door de sloot stroomt, wordt tijdens de demping omgeleid met buizen en een pomp.

 Overlast

Tijdens de werkzaamheden, die in principe overdag plaatsvonden, kan er sprake zijn van geluidsoverlast. De aannemer de overlast zoveel mogelijk te beperken, meldt de gemeente.

De woonwagens aan de Binderij blijven, net als andere straten, bereikbaar voor auto’s. Daar zorgt de aannemer voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.