Een sekshuis aan de Haagbeuklaan heeft woensdag (28 oktober) burgemeester Tjapko Poppens laten sluiten voor een periode van drie maanden. Een seksinrichting is daar verboden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Twee van de drie vrouwen die de politie er een goede week geleden aantrof bleken waarschijnlijk illegaal in Nederland te zijn.

Met de sluiting wil de burgemeester de openbare orde herstellen en illegale prostitutie uit woonwijken weren.

Illegaal

Politie en toezichthouders van de gemeente deden gezamenlijk onderzoek in de woning, omdat er signalen waren binnengekomen dat het adres gebruikt werd voor illegale prostitutie. Het is verboden zonder vergunning een seksinrichting te exploiteren. Krachtens een zogenaamd paraplu bestemmingsplan wordt daar alleen vergunning voor gegeven op een bedrijventerrein aan de rand van de stad. De onderzoekers keken naar illegale prostitutie, illegaal verblijf, uitbuiting en mensenhandel.

Woonfraude

De woning bleek bedrijfsmatig voor prostitutie te worden gebruikt. De politie heeft de vrouwen overgebracht naar de Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel van de politie. Er stond al meer dan zes maanden niemand ingeschreven in de woning. De gemeente houdt dit in de gaten, omdat het een aanwijzing voor woonfraude kan zijn. Een verhuurder van een pand heeft zelf ook een verantwoordelijkheid om misstanden tegen te gaan.

Mensenhandel

Volgens burgemeester Tjapko Poppens wil de gemeente geen malafide praktijken zoals illegale prostitutie, illegaal verblijf en illegale bewoning in Amstelveen. “Het ondermijnt de veiligheid en leefbaarheid in onze wijken. Bovendien is het, met de krapte op de huidige woningmarkt, belangrijk dat woningen gaan naar de mensen die er recht op hebben. Gemeente en politie treden gezamenlijk op wanneer er sprake is van gedwongen prostitutie en mensenhandel. Voor deze mensonterende, ondermijnende criminaliteit is geen plaats in de gemeente Amstelveen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.