Precies op 1 november komt het boek ‘150 jaar Zorgvlied’ uit. Het is op die datum 150 jaar geleden dat die begraafplaats, een der bekendste van Nederland, in gebruik werd genomen. Dat was dus op 1 november 1870.

Door de schitterende ligging aan de Amstel. De romantische uitstraling en de serene rust viel de begraafplaats meteen in de smaak bij de gegoede burgerij. Hoewel in Amsterdam gelegen, is Zorgvlied eigendom van de gemeente Amstelveen.

125 pagina’s

Over de jubilerende begraafplaats schreven Marcel Bergen en Irma Clement een boek. Over de indrukwekkende geschiedenis. Het werk bevat veel foto’s en andere illustraties. De ondertitel ‘Meer dan een begraafplaats’ geeft eigenlijk weer wat de essentie van de parkachtige begraafplaats is. Men kan het 125 pagina’s tellende boek doorbladeren en bestellen (€ 15) op http://mokumbooks.com/150-jaar-zorgvlied.html. Van 1 november af dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.