D66 maakt ook deel uit van de volgende coalitie en het college van B&W. Die verwachting sprak fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven dinsdag uit tijdens een begrotingsdebat van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM).

Harmen van der Steenhoven (D66)

Van der Steenhoven, wiens partij vindt dat de gemeente moet blijven investeren in duurzaamheid, zegt te streven naar een zo groot mogelijke fractie. “Daar gaan we natuurlijk wel voor”, zegt hij. “Voor constructief meedenkende partijen is er volgens mij altijd ruimte in een coalitie.”

Tweede partij

D66 is met zeven zetels op dit moment de tweede partij in de gemeenteraad. De VVD, de grootste, heeft er tien. Derde coalitiepartij is de PvdA, met drie zetels. Het college van B&W bestaat, behalve de burgemeester, uit vijf wethouders (twee van de VVD, twee van D66 en één van de PvdA.

4 REACTIES

  1. Wat heeft D66 eigenlijk voor Amstelveen gedaan vanaf 2016? Volgens mij enkel achter het kontje van Raat aan lopen en dat haar wethouder Floor Gordon de PR-fotosessies van deze man zich eigen heeft gemaakt.

  2. Een buitengewoon aanmatigende opmerking van deze Amstelveense fractievoorzitter van D666. Volgens mij is het in een democratie zo dat de kiezer bepaalt hoe groot een partij wordt. In de aansluitende coalitie vorming wordt dan bekeken, overigens in een volstrekt niet transparent proces, welke partijen “pluche-fähig” wordt bevonden.
    Als ik de geschiedenis in politiek Amstelveen bekijk komt het zeer regelmatig voor dat het college van B&W, naast de constant factor VVD, opeenvolgend bestaat uit volstrekt diverse samenstellingen. Dus Hr. van der Steenhoven ik zou mijzelf nog niet al te rijk rekenen.

    • Volkomen mee eens , want in een vorige college, hadden de “sociaal”liberalen zich al volledig rijk gerekend, maar werden ze door Raat&consorten volledig buiten spel gezet. Het wordt pas echt interessant als D66 eens bij andere partijen dan de VVD gaat kijken, dan kunnen ze veel meer van hun eigen programma er door krijgen met de nadruk nu echt op sociaal want nu zijn ze in niets te onderscheiden van de VVD. Moeten ze wel iemand van statuur meenemen. Zou trouwens wel een verademing zijn voor de locale democratie als de VVD eens een raadsperiode in de oppositie gaat. Ook voor de VVD zelf, die nu aan elkaar hangt van ons-kent-ons beleid waar tot dusver diverse raadsleden van D66 van harte aan meedoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.