Grotere terrassen voor de horeca blijven in elk geval tot 1 april volgend jaar gedoogd. Dat antwoord de gemeente op schriftelijke vragen van de raadsleden Snoek (VVD), Aslanjan (D66) en Becker (AVA).  Zij vroegen B&W te onderzoeken of de verruiming van de terrassen niet gewoon kan blijven in het Stadshart, het Oude Dorp en langs de Amstelzijde. Dat onderzoek komt er, gezien ‘de positieve ervaringen’, zeggen B&W.

Overigens kwam er kritiek op het feit dat de eerste twee raadsleden volop bij horeca in het Oude Dorp zijn betrokken en Becker een ondernemer is die in elk geval relaties met de horeca heeft en ondanks een boekje uitgaf ter stimulering van die sector. Onder meer columnist Frits Suèr, bestuurslid van Burgerbelangen Amstelveen (bbA), wijdde er een afkeurende column aan die tot deining binnen de lokale politiek leidde.

Effecten

Het college zegt in de antwoorden desgevraagd zich te herkennen in de goede effecten van de grotere terrassen. “De terrasuitbreiding werd eerder dit jaar toegestaan omdat ondernemers, door de corona afstandsregels en de maximering van het totaal aantal personen binnen in een ruimte, minder klanten in hun horecagelegenheid mogen ontvangen”, zegt het en dat het gedoogbeleid tot 1 november duurde, maar daarna kon worden verlengd. Dat gebeurde dus. “De extra terrassen zijn ook door veel inwoners als positief ervaren. Er is een beperkt aantal meldingen binnengekomen van bewoners die verbaasd waren over de extra grote terrassen”, melden B&W.

Heaters

Zij hebben dus inmiddels besloten het gedoogbeleid voor de winter en het voorjaar voort te zetten, waarbij het mogelijk is parasols, zonneschermen en pagodetenten te plaatsen ter overkapping en elektrische heaters voor comfort. Ook kunnen de zijkanten worden afgeschermd met schotten van maximaal 1,5 meter hoog of met een tentdoek. Overigens besloot de rijksoverheid de horeca voor minimaal vier weken te sluiten, maar als de sector weer open mag, treedt ook het gemeentelijke gedoogbeleid weer in werking.

Begin volgend jaar gaat het college in samenspraak met belanghebbenden onderzoeken waar terrasverruimingen mogelijk permanent kan worden toegestaan. Daarbij vindt ook participatie van omwonenden plaats, zeggen B&W.

4 REACTIES

  1. 100% belangenverstrengeling. Volstrekt verwerpelijk in een democratie. De bananen republiek Amstelveen in optima forma. Beangstigend hoor.
    Blijkbaar zijn een aantal locale politieke partijen niet in staat hun kandidatenlijst te zuiveren van dit soort individuen.

  2. Tijdelijk vergroten lijkt me geen bezwaar, al vraag ik me nog steeds af er dan ook extra voor betaald moet worden. Of is terrasruimte sowieso gratis?

    Permanent vergrote terrassen toestaan lijkt me daarentegen geen goed idee. Je beperkt je dan als gemeente in de mogelijkheden als je andere plannen hebt met de weggegeven openbare ruimte en dan is er geen weg meer terug. Ook kan ik me voorstellen dat omwonenden hier niet op zitten te wachten als alles weer normaal is.

    Dat raadsleden met horeca achtergrond hierom vragen is natuurlijk niet slim en ook wel inconsequent als je weet hoe ze zich eerder opstelden t.o.v. plannen die hun belangen raken. Vindt de oppositie hier niet iets van?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.