De gemeenteraadsfractie van D66, die zich graag profileert als onderwijspartij, heeft in Amstelveen lesgevende onderwijzers en leraren een kaartje gestuurd ter gelegenheid van de door de UNESCO uitgeroepen wereldwijde Dag van de Leraar (5 oktober). En enkele raadsleden van de fractie gingen met een taart langs bij De Horizon en de School of Understanding.

De partij zegt op die manier de leraren te willen bedanken voor hun werk en hen in deze bijzondere corona-tijd een hart onder de riem te steken. Elk jaar zet de fractie van D66 de leraren op ‘hun’ dag trouwens in het zonnetje.

‘Lieve leraren’

In de kaart, gericht aan de  ‘lieve leraren’ staat onder meer dat die de basis leggen voor een heel leven. “Jullie helpen onze kinderen zich te ontwikkelen, hun talenten te ontdekken en zelfvertrouwen te kweken. Elke dag doen jullie je best om leerlingen het beste te bieden, hun kansen te vergroten en er voor ze te zijn.” In deze heftige tijd wordt veel van de leraren gevraagd, staat er verder. “Jullie maken meer dan ooit het verschil voor onze Jeugd. Bedankt!”

Digitaal

De fractie vindt het belangrijk leraren te laten weten hoe zeer zij hen waardeert, zegt raadslid Saloua Chaara. “De afgelopen tijd moesten ze in sneltreinvaart digitaliseren, innoveren en lessen op afstand bieden. En nog steeds zijn een gezonde en veilige omgeving op school en het voortzetten van het onderwijs als leerlingen of collega-leraren ziek zijn vraagstukken die veel van leraren vragen.”

3 REACTIES

  1. D66 wil helemaal de leraren niet in het zonnetje zetten, maar eerder haarzelf! In het verleden kreeg ik ook wel eens dergelijk soort kaartjes . Die werden door mijn collega’s en mijzelf direct richting prullenbak verwezen.

  2. Verkiezingscampagne is begonnen. 17 maart zijn de landelijke verkiezingen dat is minder dan een half jaar.

    Let wel D66 is in Amstelveen de partij waarbij ze campagne voeren met een persoon en dan en je vervolgens heel iemand anders krijgt bij deze carrierepoliticipartij (Maaike Veeningen direct na verkiezingen naar een grotere gemeente, Stephanie Schilder na circa 2 jaar want gewoon werk is belangrijker..). Ook landelijk vertrok partijleider Alexander Pechtold tussentijds ipv zijn kiezersmandaat vol te maken.

    • Toen Maaike van Veeningen weg ging slaakte voor- en tegenstander een zucht van verlichting. Één keer een optreden van haar mogen meemaken. Om te 😭😭😭 Ze wist nauwelijks waar het over ging. Raat moest haar nog souffleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.