Bij het voormalige C&A-gebouw in het Stadshart staan anti-bont activisten zondag (4 oktober) van 13.00 tot 17.00 uur. De stichting Bont voor Dieren en de Partij voor de Dieren geven dan informatie over naar hun mening ‘het leed dat schuilgaat achter de bontindustrie’. Het is zondag Wereld Dierendag.


Nu het winterseizoen eraan komt, worden weer jassen met bont gedragen en aangeboden, zeggen de beide organisaties. “Door het gesprek aan te gaan met de consumenten, hopen we dat deze jassen niet meer worden gekocht. Dit draagt bij aan de vermindering van de hoeveelheid bont in het straatbeeld.”

Bont kan niet

In winkels laten hangen van jassen met bont geeft ook een duidelijk statement, vinden zij. “Bont kan echt niet meer”, is hun overtuiging. Bont, waarvoor jaarlijks honderd miljoen dieren worden gedood, is naar hun mening nog altijd volop te koop.
Op het Nieuw Loopveld in het Stadshart is ook de Bont voor Dieren-mascotte Wally aanwezig. Hij zorgt volgens de deelnemers voor een laagdrempelige sfeer om het gesprek aan te gaan. Daarnaast kan men met hem op de foto. Ook influencer Stephanie Ocampo Cuervo is er om met het winkelend publiek te praten.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.