In sporthal De Meerkamp wordt zaterdag 17 oktober van 09.00 tot 12.00 uur een fit-test voor 55 plussers gehouden. Die wordt georganiseerd door de gemeente, AmstelveenSport en het bedrijf Weber Sports.

Mensen die zich fit voelen, voelen zich ook gelukkiger, is de redenering. Maar soms is het moeilijk zelf in te schatten hoe het met de eigen conditie gesteld is. Vandaar de fit-test voor senioren. Die meet balans, lenigheid, spierkracht, reactie- en uithoudingsvermogen en wordt uitgevoerd onder medisch toezicht. Deelnemers krijgen dus een duidelijk valide beeld van hun conditie.

Gezond

“Het is voor een 55 plusser best interessant te zien hoe gezond hij of zij is”, zegt Michael Weber, projectuitvoerder van de Fit-test. “Er blijkt bijvoorbeeld wel eens dat een deelnemer een te hoge bloeddruk heeft, terwijl hij of zij dit niet weet. Dan is zo’n test toch best nuttig. Gelukkig is het grootste deel van de deelnemers in prima conditie. Na afloop van de Fit-test kunnen de deelnemers zich inschrijven voor de GALM 55+ conditielessen. Zo kunnen zij aan hun conditie werken of in conditie blijven.”

Corona Proof

Dit jaar is de afname van de test volledig aangepast naar de richtlijnen voor corona preventie. Er wordt 1,5 meter afstand gehouden en er mag alleen deelgenomen worden als men geen klachten heeft. Deelname aan de Fit-test kost 5 euro. Het introductie programma GALM 55+ conditielessen kost 57 euro (dat is 4,75 euro per les).

Aanmelden

Aanmelden voor de fit-test kan per e-mail of telefonisch bij Michael Weber, info@webersports.net, 06 46087776. Daarbij moeten de volgende gegevens doorgegeven worden: Naam, leeftijd, adres, telefoonnummer, e-mailadres en voorkeurstijd (ieder kwartier tussen 9.30 en 12.00 uur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.