Specsavers in het Stadshart is één van winkels van de keten die bijdragen aan de ruim honderd buurtcentra van het Leger des Heils. Dat gebeurt via de tien jaar geleden opgerichte Stichting Specsavers Steunt.  Zo dragen klanten van de zaak in het Stadshart, die een bril of hoortoestel kopen, automatisch bij aan een donatie voor ‘Bij Bosshardt’ in Amsterdam Zuidoost, zegt het bedrijf.

Om de start van de samenwerking te onderstrepen en zichtbaar te maken welke rol de lokale huiskamer in Amsterdam Zuidoost vervult, presenteren Specsavers en het Leger des Heils een fotoreeks geschoten bij Bij Bosshardt Amsterdam Zuidoost.

Thuis in de huiskamer

De huiskamers van het Leger des Heils vervullen een belangrijke plek in de Nederlandse samenleving. Bij Bij Bosshardt Amsterdam Zuidoost komen mensen uit de buurt graag langs voor een goed gesprek en een warme maaltijd. Het Leger des Heils kent meer dan 100 buurthuiskamers in Nederland die wekelijks door zo’n 15.000 mensen bezocht worden. Het belang van de huiskamers in de buurt werd duidelijk zichtbaar tijdens de lockdown dit jaar. Mensen die normaal regelmatig bij Bij Bosshardt Amsterdam Zuidoost te vinden waren, mochten daar noodgedwongen niet meer heen en misten dit enorm.

Corona

Sinds 1 juli zijn zoveel mogelijk activiteiten weer opgepakt. “We doen altijd ons uiterste best om ‘in de buurt’ te blijven, maar daarbij moesten we nu wel een veilige afstand hanteren”, zegt programmadirecteur Bert van de Haar. “Juist in coronatijd is gebleken dat de behoefte aan contact en directe hulp enorm is. En we verwachten dat dat alleen maar verder toe gaat nemen.” In de buurthuiskamers wordt onder meer schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Doel is mensen uit een sociaal isolement te halen en te werken aan een sterker sociaal netwerk voor de bezoekers. Activiteiten worden bovendien door de bezoekers zelf georganiseerd en hebben daardoor een belangrijke verbindende functie.

Gezien en gehoord

De samenwerking voelt als een logische voor Specsavers en het Leger des Heils. Bij het ‘Leger’ worden mensen gezien en gehoord, iets waar Specsavers als opticien en audicien zich goed in kan vinden. “Zowel het Bij Bosshardt Amsterdam Zuidoost als Specsavers Amstelveen en Amsterdam Bijlmerplein hebben een heel lokaal karakter”, zegt retailpartner Rob Walther van Specsavers Amstelveen. “We staan allebei middenin de samenleving en onze deuren staan altijd voor iedereen open. Daarom hopen we dit jaar een mooie donatie voor Bij Bosshardt Amsterdam Zuidoost bij elkaar te sparen.”

Fotoreeks

Om de samenwerking af te trappen, presenteren Specsavers Amstelveen en Amsterdam Bijlmerplein en Bij Bosshardt Amsterdam Zuidoost een bijzondere fotoreeks. De foto’s geven een inkijkje in de diversiteit en veelzijdigheid van de rol die de huiskamer vervult voor haar bezoekers. Op de foto’s, gemaakt bij Bij Bosshardt Amsterdam Zuidoost, ziet men een typische vrijdagmiddag, als er samen wordt gekookt en gegeten. Ook de andere Amsterdamse buurtcentra van het Leger des Heils worden overigens via de stichting gesteund door Specsavers winkels in de wijk of dicht daarbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.