Na maandenlang door corona niet te hebben kunnen zingen, is het Pauluskoor daarmee weer begonnen. “Opeens geen Matthäus Passion, geen koorrepetities, geen koordag en drie leden met Corona”, verzucht het koor. Maandag 14 september was de eerste repetitie in de Augustinus kerk. Om de week repeteert nu de helft van het koor.  

Na de lock-down startte de dirigent Marcel Joosen met de wekelijkse muzikale nieuwsbrief. Een online muziek- en zangles. Tegelijkertijd zetten koorleden onderlinge (whats-app) groepjes op en werd de Corona-rubriek op de website  http://www.pauluskoor.nl/ door leden gevuld met divers muzikaal materiaal.

Versoepeling

Tegelijkertijd met de versoepeling van de regels begon een Corona-koorgroep na te denken over een verantwoorde herstart van de repetities. De koorleden zitten daarbij ver uit elkaar, ventileren de kerk permanent, hebben geen gezamenlijke koffiepauze enzovoort.

Het koor zingt geen Matthäus Passion in het voorjaar maar geeft wel een groot concert in november volgend jaar, misschien bestaande uit twee kleine concerten. Corona-ontwikkelingen zullen daarvoor bepalend zijn.

Subsidie

De gemeente Amstelveen en de Augustinuskerk ondersteunen het koor, ieder op hun eigen wijze. De gemeente met subsidie en de Augustinuskerk met de herinrichting van de kerkzaal als Corona-veilige repetitieruimte.

Helaas hebben een aantal leden wegens Corona opgezegd. Dat betekent dat er plaats is voor nieuwe leden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.