Op zaterdag 26 september (16.30 en 19.30 uur) is er een concert met klassieke muziek in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Koor en orkest van het bekende Bach Ensemble Amsterdam laten cantates over Psalm 130, muzikale smeekbeden tot God, horen.

Het concert duurt ruim een uur en wordt twee keer gegeven. Per concert is ruimte er voor vijftig bezoekers. Wegens registratie, gezondheidscheck en plaatstoewijzing wordt ieder verzocht ruim op tijd te komen. Kaarten kosten € 17,50 per stuk. Aanmelding vooraf is verplicht via concert@kruiskerk-amstelveen.nl of www.bachensembleamsterdam.nl. Kijk voor meer informatie op de website van de Kruiskerk Amstelveen www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Bach

Van Johann Sebastian Bach wordt Aus der Tiefen rufe ich, Herr (BWV 131) uitgevoerd, van zijn tijdgenoot Christoph Graupner klinkt Aus der Tiefen rufen wir (GWV 1113/23a), een van de meer dan duizend cantates die hij componeerde, en van de Franse barokcomponist Jean-Joseph Cassanéa de Mondonville hoort men een ‘grand motet’, het De Profundis. Deze vocale werken worden omlijst met instrumentale delen uit Bachs Tweede Orkestsuite (BWV 1067).

Ensemble

Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat uit jonge en enthousiaste amateurzangers en -musici die intensief begeleid worden door professionele coaches en die met gerenommeerde solisten concerteren. Dirigent is Paulien Kostense en in dit concert soleren sopraan Titia van Heijst, tenor Pablo Gregorian en bas Michiel Meijer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.