De wijkagent van het Stadshart was er. Maar die was vrijwel de enige man, als men gastheer Gerard Lohuis en de wethouders Herbert Raat (Stadshart) en Marijn van Ballegooijen (Welzijn) even niet meetelt. De laatsten waren er om min of meer officieel de Huiskamer Stadshart te openen, die in het café van P60 is gevestigd.

Wethouders Raat (links) en Van Ballegooijen

Met kan daar op woensdag in het vervolg van 10 tot 16.30 uur terecht. ’s Middags om 13.00 uur is het daar vrij klaverjassen door de StadshartBig klaverjasclub (maximaal 16 personen). En ’s morgens zijn er andere activiteiten, zoals kaarten maken, breien, haken en borduren, spelletjes, tekenen, puzzelen, de kant of een boek lezen enzovoort. De wijkagent, ouderenadviseur en wijkcoach kunnen samenwerken.

Gelukt

Bij de opening ging het dus om vrouwen, maar dat is niet de bedoeling, omdat alle bewoners van het Stadshart welkom zijn. De initiatiefnemers waren ook dames. Paulien

Lohuis (links) en Raat

Spierings-Sondaar en Annemie Villain zagen kans de voormalige Bewoners Initiatief Groep (BIG) tot een huiskamer voor de buurt om te vormen (stadshartbig@hotmail.com of 06 47 61 41 76). “Wij zijn superblij dat het is gelukt”, zei Van Ballegooijen. Corona heeft P60 eigenlijk meer een café van de buurt gemaakt. Eigenlijk, bij alle nadelen, ook een positief resultaat van de crisis, zei Raat. De wethouders deelden blikken met St. Urbanuschocolade uit, gemaakt om de kerk mede uit de brand te helpen en waarvan er honderden door de gemeente als relatiegeschenken zijn gekocht.

Open armen

De normale activiteiten van het popcentrum zijn wel beperkt in zijn gebouw door de coronacrisis, vertelde P60-directeur Gerard Lohuis. “Toen jullie met het verzoek kwamen hier overdag een huiskamer te vestigen, sloot dat bij ons beleid aan”, zei hij tegen de initiatiefneemsters. “Wij namelijk ook overdag zoveel mogelijk activiteiten huisvesten.”

Intussen gebeurt er, naast de concerten die weer een beetje op gang komen, heel veel in P60. Lohuis noemde onder meer het Seniorenkoor, het Popkoor Amstelveen (dat ook door ouderen wordt gevormd), de Rockband 2167, waarin zowel jongeren (21) als senioren (67) zitten, en Future Face voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. Paulien Spierings: “Wij zijn door Gerard echt met open armen ontvangen.”

6 REACTIES

 1. Wij wonen tegenover in het Stadshart, aan het Stadsplein en tegenover P60. Toch wisten wij niet dat daar een Huiskamer voor het Stadshart werd geopend waar álle bewoners welkom zijn.

  Wel waren er twee(!) wethouders, de directeur van P60 en zo te zien zeven bezoekers.

  De gemeente wil haar eigen communicatie en de participatie van de burgers verbeteren. Daarvan is nog steeds weinig te merken.

  Het is een leuk initiatief dat ondanks de gemeente een succes zal worden.

 2. Het lijkt er de laatste tijd wel een beetje op dat bij een opening steeds meer bestuurders/gemeentevoorlichters en steeds minder ‘burgers’ aanwezig zijn. Niettemin moet er een fotomomentje van gemaakt worden dat dan samen met een heus persbericht de deur uit gaat.

  Graag zou ik de dames/heren gemeentevoorlichters willen wijzen op de Monty Python Postbox sketch, die behoorlijk de draak steekt met het belangrijk maken van iets wat niet belangrijk of nieuwswaardig is. De sketch dateert notabene uit 1974, waaruit maar weer blijkt dat Monty Python op veel terreinen hun tijd ver vooruit was. Enjoy en trek er lessen uit.

  https://www.youtube.com/watch?v=BZv5GmgGd18

 3. “Narcisme is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met het eigen uiterlijk, de eigen persoonlijkheid, egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan empathie.”.

  Zo maar even de eerste zin van Wikipedia onder de term narcisme. Zelf niet bedacht hoor, gewoon opgezocht.

 4. Heeft het Stadshart een wijkagent? Wie is dat en hoe kan men hem/haar bereiken? Als dat via 09008844 is, laat dan maar zitten.

  Welk raadslid wil het Stadshart adopteren zodat het misschien eindelijk de kritische aandacht krijgt die het stadscentrum verdient?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.