De feestelijke opening van de lokale versie van de Nationale Sportweek (18 tot 27 september) onder het motto #Sportdoetietsmetje wordt verricht op 18 september in De Meent door sportwethouder Rob Ellermeijer.

Deelnemen aan sport betekent vaak ook deelnemen aan de maatschappij, is de redenering van  NOC*NSF, die de sportweek organiseert.  In Amstelveen is er een veelzijdig en gratis activiteitenaanbod voor alle inwoners.

Opening

Bij de feestelijke opening zijn onder anderen ook speerwerpster Noelle Roorda, directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport en de kinderen van de Willem Alexanderschool aanwezig. Roorda overhandigt de “Wegwijzer aangepast sporten in Amstelveen” aan wethouder Ellermeijer.

Plezier

In de Nationale Sportweek voor Amstelveen wordt gratis beweegplezier voor iedereen geboden. Zwembad De Meerkamp organiseert bijvoorbeeld beweegochtenden en -middagen, kinderen kunnen naar Multisport in de Beweegbox en naar de sportinstuif in de Meent. Het programma omvat daarnaast onder meer wandelen, fietsen, Walking Football en Cognitieve Fitness. Op woensdag 23 september doen alle Amstelveense basisscholen mee aan een gezamenlijke actie met het thema: “Verboden stil te zitten!”.

BeweegBingo

Buurtsportcoach Mieke Regelink introduceert deze week het nieuwe, speciaal door AmstelveenSport ontwikkelde beweegspel BeweegBingo, dat zij op diverse locaties komt spelen.

Olga Commandeur

De Nationale Sportweek wordt afgesloten sportambassadeur Olga Commandeur. die vrijdag in de Ben Goudsmithal een training geeft, waaraan iedereen mee kan doen. Maar waarvoor men wel snel moet inschrijven, want vol=vol.

Meer informatie

Het volledige programma met alle informatie over de sportweek staat op www.amstelveensport.nl. Daar kan ook ingeschreven worden voor de activiteiten. Natuurlijk zijn alle activiteiten coronaproof georganiseerd, maar veilig sporten doen we samen. Schrijf vooraf in, hou 1,5 meter afstand en let op de aanwijzingen rondom de locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.