Het gratis voorlezen in de Bibliotheek aan het Stadsplein, in Westwijk en Aalsmeer is weer begonnen. Met de kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar kan men daarvoor langs komen. Op het Stadsplein iedere woensdag van 15.30 tot 16.00 uur en inde andere vestigingen elke vrijdag (zelfde tijd).

Uithoorn volgt binnenkort. Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag hoeft men zelf niet voor te lezen, maar kan men aanschuiven en samen met (klein) kind luisteren naar het verhaal. Het voorlezen wordt gedaan.

Niet te vroeg

Aanmelden is niet nodig en de Bibliotheek zorgt voor voldoende ruimte zodat de geadviseerde afstand aangehouden kan worden. Meer informatie over voorlezen is te vinden op de website van de Bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl

Ouders met jonge kinderen houden zich over het algemeen dagelijks bezig met voorlezen. Bewust of onbewust dragen ze hiermee enorm bij aan de taalontwikkeling van hun kinderen. “Het is zelfs zo dat je met voorlezen niet vroeg genoeg kunt beginnen en dat kinderen die op jonge leeftijd worden voorgelezen later meer plezier hebben in zelf lezen”, zegt de bieb.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.