Ontmoetingscentrum AnnA, de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg gaat voorzichtig weer met een cultureel programma beginnen. Op woensdagen (in elk geval om de week) is er een afwisselend cultureel programma. Van oktober af zal is er ook op zondag weer een Singer songwriter.

Woensdag 9 september (20 uur) treedt de band Wojtek Justyna TreeOh op, die funk, pop en jazz combineert volgens stichting Tpodium, die het concert organiseert. Met het debuutalbum “Definitely Something” (2015) toerde de band door Europa om op te treden in clubs en jazzfestivals als Delft Jazz Festival, State-X New Forms, Bevrijdingsfestival (NL), Jazzmeile Thüringen, Jazzahead! (DE) en Letni Festiwal Jazzowy (PL).  Kaarten: reserveren@tpodium.net, €10.

Benjamin Herman

Woensdag 23 september is Benjamin Herman er met zijn New Cool Collective. Herman speelde op zijn dertiende al op het profclubcircuit op zijn saxofoon. Zijn faam verspreidde zich buiten de jazzkringen in de jaren negentig toen hij het ensemble New Cool Collective oprichtte. Zijn optredens zijn sterk beïnvloed door dansvloerjazz, surf- en punkmuziek, free jazz en traditionele muziek van over de hele wereld. Na het starten van zijn eigen platenlabel ‘Roach Records’ in 2004 produceerde hij een reeks cd’s en vinyl’s. Kaarten: reserveren@tpodium.net, €10.

Bier

 Donderdag 24 september (16 uur) is er de lancering van het bier Fortuna Vlieland – Storm Stout. Het is een bier van vrienden van de in AnnA gevestigde Naeckte Brouwers. Fortuna Vlieland maakt ambachtelijk bier en bruisend water, beschikkend over een eigen water- en energiebron. Men werkt zoveel mogelijk met eilandingrediënten. Naeckte Brouwers hebben geholpen tijdens het brouwproces.

Pubquiz

Woensdag 30 september wordt ’s avonds om acht uur een zogenoemde Pubquiz in de voormalige kerk gehouden, met maximaal vier personen in een team. Het winnende team krijgt een wisselbeker en hoeft de drankjes die tijdens de quiz zijn gedronken niet te betalen. Contante betaling € 5 per teamlid. Aanmelden tot voor 16 september o.v.v. teamnaam, aantal teamleden, de naam van de teamcaptain met telefoonnummer via events@anna-amstelveen.nl. Als een team zich niet om 20.15 uur heeft gemeld, wordt de tafel vergeven. Het is mogelijk om vooraf te eten bij ANNA. Reserveren hiervoor kan via: https://www.anna-amstelveen.nl/reserveren

Expositie

Van 17 september tot en met 11 oktober wordt een expositie van schilderijen Henk Hartog (1926-2013) gehouden onder de titel ‘Werelden’. Zijn inspiratie haalde hij uit de Nieuwe Zakelijkheid van de jaren ’30 en Nederlandse schilders / ontwerpers als Mondriaan en Rietveld. Ook de ingetogen architectuur en vormgeving uit Japan is in zijn minimalistisch georiënteerde werk terug te zien.

De werken zijn te zien en te koop. De gehele opbrengst gaat naar de Hersenstichting. Openingstijden: woensdag tot zaterdag van 14:00-23:00 uur en zondag van 14:00-20:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.