Wie somber is of ‘negatieve gevoelens’ heeft kan nu ook al een gratis training volgen om ‘lichter’ te leven. Die bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, maar alleen op uren dat sommigen werken, namelijk op donderdagen van 09.30-12.00 uur in De Bolder (Groenhof 140), van 22 oktober tot en met 26 november. Er is een kennismakingsbijeenkomst op donderdag 15 oktober.

De training is een initiatief van maatschappelijk werk van de welzijnsorganisatie Participe Amstelland en AmstelveenSport. “Mensen voelen zich weleens ‘vast’ zitten, redeneren die. “Na tegenslag, in een conflict met anderen of na ziekte kan dat gevoel blijven bestaan.” Jongeren ouderen die last hebben van somberheid en ‘nergens meer zin in hebben’, kunnen er terecht zeggen zij.

Buiten bewegen

Telkens bepreken de maatschappelijk werkers in het eerste uur van de meeting wat men moet doen bij ‘somberheid en negatieve gevoelens’. Zij geven tips, bespreken thema’s leren door middel van oefeningen om te gaan met de situatie. Het laatste uur is een beweegactiviteit, onder leiding van beweegcoaches van AmstelveenSport. Dit onderdeel bewegen vindt buiten plaats.

Bewegen is goed voor de fysieke en mentale gezondheid, zegt dat bedrijf. Er worden oefeningen gedaan die helpen beter te ontspannen, beter te kunnen concentreren en waardoor men beter in zijn vel komt te zitten, zeggen de initiatiefnemers. “Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen helpt zich beter te voelen.”

Vervolg

Na de zes weken, is een vervolg op het beweeggedeelte door AmstelveenSport mogelijk, ook op de donderdagochtend en in overleg met de beweegcoach. Aanmelden voor de training is verplicht. Dat kan via Meer informatie of aanmelden kan via: 020 5430440 of team.amstelveen@participe.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.