De feestelijke opening van SAKB KunstLokaal wordt met een zogenoemde ‘open dag’ gevierd op zondag 13 september van 11.00 tot 17.00 uur. In de beide gebouwen aan de Ouderkerkerlaan 14 en 15 zijn tentoonstellingen, demonstraties en creatieve activiteiten gepland. Om 12.00 uur verricht burgemeester Tjapko Poppens de officiële opening.

De Open Dag is gekoppeld aan de Open Monumentendag. Er is ook gelegenheid meer te weten te komen over de bijzondere architectuur van de gebouwen. SAKB deelt het gebouw met de Japanse Gemeenschap Amstelveen, die enthousiast meedoet met deze Open Dag. Er is een delegatie van de Japanse ambassade in Den Haag aanwezig.

Corona

De coronamaatregelen worden goed in acht genomen. In de gebouwen is een looproute uitgestippeld en er mag maar een maximum aantal bezoekers tegelijk binnen zijn. Op nummer 15 kan men zien wat SAKB KunstLokaal aan cursussen en workshops op creatief gebied te bieden heeft en kennismaken met de docenten. Er wordt werk tentoongesteld van cursisten en deelnemers van de Open Ateliers.

Origami

Op nummer 14 worden bezoekers uitgenodigd mee te doen met korte doorlopende activiteiten: kimono’s tekenen, opgezette dieren tekenen of – voor de kinderen – fotograferen met smartphone. Ook in lokaal 5, aan de achterkant van nummer 15, is een doorlopende workshop. Daar kan men om 12.30 uur zien hoe behendige vingers de mooiste dieren vouwen met origami.

Kramen

Rondom het gebouw zijn kramen opgesteld waar demonstraties gegeven worden met onder andere van houtsnijwerk, kalligraferen en bloemschikken. Ook hier wordt werk getoond dat door deelnemers aan cursussen en workshops is gemaakt.

Omdat beide gebouwen monumenten zijn en het ook Open Monumentendag is, wordt men in een speurtocht voor het hele gezin uitgenodigd naar bepaalde architectuurdetails te kijken. De speurtocht volgt in de gebouwen de looproute en er is een prijs mee te winnen. Zie ook: www.sakb.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.