Vrijwel alle politieke partijen in Amstelveen maken reclame voor zichzelf door zich op de kaart te zetten via het publiekelijk uitdelen van bijvoorbeeld taarten en lintjes. Burgerbelangen Amstelveen (bbA) heeft het oog laten vallen op de tien vrijwilligers die bij de Urbanuskerk stenen weken, wassen, bikken, slijpen en schuren. “Monnikenwerk”, oordeelt raadslid Ewa Petiet, die samen met fractievoorzitter Ruud Kootker woensdag de vrijwilligers kwam bedanken met een taart.

Er zijn 20.000 stenen en de vrijwilligers gaan volgens bbA te werk als ‘volleerde professionals dag aan dag, in hun overdekte buitenruimte achter de Urbanuskerk’. Zij zijn al maandenlang bezig om al die stenen gebruiksklaar te maken, zodat zij kunnen worden hergebruikt bij de wederopbouw van de Urbanus, voegt de fractie er aan toe.

Actie

En natuurlijk de reclame: “Burgerbelangen Amstelveen maakt zich sinds haar oprichting meer dan 25 jaar geleden al sterk voor het behoud van een karakteristiek en monumentaal Amstelveen. De Urbanuskerk maakt daar een uniek en onlosmakelijk deel van uit. Dat na de tragische brand er met zoveel elan en enthousiasme aan de wederopbouw wordt gewerkt verdient alle respect.”

De partij begon ooit als actiegroep voor behoud van het voormalige gebouw van de kweekschool Leger des Heils aan de Amsterdamseweg, een actie die overigens mislukte. bbA maakte zich ook sterk voor het tot Rijksmonument verklaren van de heemparken in Amstelveen, waarmee zij meer succes boekte.

Nieuwe opdracht

De taart bij de Urbanus werd door de aanwezige vrijwilligers John Zitvast, Piet Gijse, Cees de Koning, Nico Kragtwijk, Toon Lichtenberg en Andre van den Berg in dank aanvaard. Maar daarna togen de heren, volgens bbA weer snel aan het werk, want er moeten nog een tweeduizend stuks door hun handen. “Daarna ligt er vast wel weer een nieuwe opdracht voor ons klaar”, zeiden ze.

Foto: op de voorgrond Ruud Kootker, daarachter Ewa Petiet.

2 REACTIES

    • Ach, een stukje reclame van de eigen partij. Ze staan weer met een fotootje in de plaatselijke plaatselijke pers. Wat dat betreft zijn ze goede leerlingen van Raat.😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.