Op woensdag 26 augustus (19.30 uur) vergadert voor het eerst een de wijkraad Elsrijk in Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan 138. Een compleet nieuw orgaan in dat deel van Amstelveen, naast het al bestaande wijkplatform, dat blijkbaar de naam Stadsdorp Elsrijk draagt en ook het Openluchttheater in de wijk beheert.

De wijkraad is een  zelfstandig adviesorgaan binnen Stadsdorp Elsrijk en komt twee keer per jaar bij elkaar. Hij kent volgens die organisatie de wijk, weet wat er speelt en deelt dat met Stadsdorp Elsrijk. “Mede aan de hand van deze gedeelde kennis en de gesprekken die Stadsdorp Elsrijk met bewoners voert, wordt het wijkplan opgesteld.”

Jaarverslag

De wijkraad kan het bestuur van het Stadsdorp adviseren over activiteiten / initiatieven in de wijk, meedenken over een wijkplan en de activiteiten evalueren aan de hand van een jaarverslag.

In de wijkraad zitten in de visie van het stadsdorp bewoners (iedere straat kan een bewoner afvaardigen), buurtregisseur van de politie, wijkcoach. Huisartsen, fysiotherapeuten, poppentheater, zzp’ers en andere zelfstandige ondernemers in de wijk, alsmede vertegenwoordigers van kerken, zorg, welzijnsinstellingen en scholen.

RIVM

Op de eerste vergadering staat een toelichting op het doel van het wijkplan en de rol van de raad en zijn rol in de richting van de gemeente op de agenda.

Stadsdorp Elsrijk volgt de RIVM voorschriften dus aanmelden is verplicht.
Aanmelden kan via:  https://forms.gle/vTnb51Aktr8nxtiw8 >> 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.