“Wij zijn niet bang voor concurrentie”, zei eigenaar Ali Grüner zaterdag, toen wethouder Herbert Raat min of meer officieel diens negentiende sportpaleis BigGym aan de Maalderij 39 in Bovenkerk opende. Het is de zoveelste sportschool in Amstelveen, geeft hij toe. “Maar wij hebben een totaal ander concept en bovendien is de markt in Amstelveen op het gebied van bewegen heel groot.”

Herbert Raat (links) met coach Bianca Mantel bij boksbal

Gastvrijheid is volgens hem onderdeel van het concept, met bijvoorbeeld een heuse coffee-corner in plaats van een apparaat waaruit de bezoeker zelf koffie tegen betaling kan halen. Verder is de variatie enorm groot. In de totaal omgebouwde voormalige zagerij van aannemer Heemraad bevinden zich op diverse verdiepingen tientallen toestellen voor fitness in alle soorten. In de kelder bevinden zich de boksballen, die onder leiding van een professionele docent (die staat op een podium) kunnen worden gebruikt. Men kan zich dus bij de groepsles aansluiten, maar ook privéles nemen.

Speelhoek

In totaal is er 2500 meter sportplezier, zegt directeur Jasper Otting die met coach Brenda Mantel eigenlijk het hart van de personeelsbezetting vormt.  Parterre bevindt zich wat Otting de speelhoek noemt. Met onder meer de banden die men kan optillen. Overigens bevinden zich ook elders in het land attributen voor gewichtheffen, overigens maat één van de tientallen mogelijkheden om te bewegen. Onder leiding van instructeurs, meldt Günter. “Het gebeurt niet bij alle sportscholen dat er echt iemand voor de klas staat”, wil hij over zijn concept wel kwijt.

Boksen

Raat probeerde even de boksballen, haalde stevig uit, maar wilde niet zeggen of hij in gedachten een bepaalde fractie van de gemeenteraad tegen had. In de BigCross-zaal van 500 vierkante meter worden diverse groepslessen gegeven, onder meer voor Zumba, Spinning, Pump, Booty, Yoga. Boksen, Bootcamp, BigCross en Sixpack.

Elke leeftijd

De miljoenen-investering is gericht op mannen en vrouwen in elke leeftijdscategorie en ook patiënten met een chronische ziekte kunnen er terecht, vertelt Otting. De talloze toestellen zijn vooral bestemd voor krachttraining. En gezien het aantal lijken wachttijden er niet bij. De materialen bestaan onder meer uit klimrekken, banden, kettlebelts, weighted balls. Corte bags en de bokszakken.

Corona

Corona heeft, behalve voor een maandenlange onderbreking, ook gezorgd voor nieuwe klanten dankzij een toegenomen animo voor bewegen, meldt eigenaar Grüner. “Zo merk je dat Cruijff toch gelijk had toen hij zei dat in elk nadeel een voordeel schuilt.” Overigens mogen de air conditioning apparaten in sportscholen nog niet functioneren, wegens het gevaar dat zij het gevreesde virus verspreiden. En ook daarin heeft BigGym veel geïnvesteerd.

BigGym is open van 07.00 tot 23.00 uur (zaterdag en zondag van 08.30 tot 17.00 uur).

2 REACTIES

  1. Oplichters je wordt gewoon tegen gehouden als je wil sporten ,je moet je inschrijven op een niet of nauwelijks werkende ap, masr wel geld incasseren tijd dat dit volk eens gestopt word

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.