De 9-jarige Gio Cruz uit Amstelveen kreeg zaterdag bij zijn sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen gezelschap van twee professionele fietsers in zijn poging zoveel mogelijk geld op te halen voor de cheeta’s.  

Wereldkampioen BMX Twan van Gendt en wielrenster Puck Moonen fietsten diverse rondjes met de jonge dierenliefhebber mee over de wandelpaden in het Wildlifepark. Met hun ondersteuning, en onder toeziend oog van onder andere de giraffen, leeuwen en uiteraard de jachtluipaarden, legde Cruz in een uur tijd diverse malen het 2,25 kilometer lange parcours af.

Tussenstand 

De teller voor deze sponsoractie stond al voordat Cruz begon op 865 euro,  inclusief de 139 euro opbrengst die Gio vorig weekend inzamelde voa door statiegeldflessen en zelfgemaakte artikelen als sleutelhangers en magneten te verkopen. Voorzitter Maaike van Limpt van Stichting Wildlife kon hem zaterdag even na negen uur een cheque 1160 euro overhandigen. Elke cent gaat naar Cheetah Conservation Botswana, die de populatie jachtluipaarden in dit Afrikaanse land beschermt. “Het kan nog meer worden”, meldt moeder Saskia Cruz.

“Ik vind het heel fijn dat er nu al zo veel geld binnen is voor de cheeta’s”, vertelde hijzelf. “Het is een hele mooie diersoort en ik wil heel graag helpen ervoor te zorgen dat ze in het wild niet uitsterven.”

Door corona krijgen de goede doelen minder geld binnen en dat triggerde de scholier om zelf actie te ondernemen.

Beschermen 

Met de sponsorfietstocht, die plaatsvond na sluitingstijd van het park, wil hij geld ophalen voor de Cheetah Conservation Botswana. Deze organisatie heeft als doel de populatie jachtluipaarden van dit Afrikaanse land te beschermen door middel van wetenschappelijk onderzoek, outreach programma’s en natuureducatie.

Dieren

Gio is al zijn leven lang een grote dierenvriend. Eerder zamelde hij geld in voor het WNF en het NWC van Freek Vonk. Sinds anderhalf jaar zet hij zich ook in voor Stichting Wildlife. Hij zamelt geld in om via deze organisatie dieren te adopteren en heeft inmiddels zo al zeven soorten kunnen helpen. Wie Gio wil helpen kan hem sponsoren via deze site of via zijn Facebookpagina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.