De Raad van Commissarissen van Woningstichting Eigen Haard, die ongeveer meer dan tienduizend woningen in Amstelveen heeft, benioemde Vera Luijendijk als nieuwe bestuurder. Zij treedt per 1 september toe tot de directie, die verder bestaat uit bestuursvoorzitter Bert Halm. Luijendijk volgt vult de eind vorig jaar vertrokken Mieke van den Berg op en is nu nog algemeen directeur van het Amsterdamse Gemeentelijk Vastgoedbedrijf.

Vera Luijendijk

Zij heeft ruime financiële vastgoedexpertise en brede bedrijfseconomische kennis op het terrein van planning en control, managementinformatie, risicomanagement en treasury, zegt de corporatie. ‘Daarnaast kent zij de Amsterdamse regio goed.’

Betrokken

De Raad van Commissarissen zegt blij te zijn met de benoeming van Vera Luijendijk. Volgens voorzitter Rob Zuidema is zij enthousiast en hecht zij veel belang aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een corporatie. “Dankzij haar veelzijdige managementvaardigheden kan ze zich makkelijk aanpassen aan verschillende situaties.” Bovendien heeft ze volgens hem een duidelijke binding met de regio Amsterdam en goed zicht op de volkshuisvestelijke en de duurzaamheidsopgaven van Eigen Haard. “Ze past bij onze visie en we zijn ervan overtuigd dat we met Vera de ingezette koers kunnen voortzetten en onze ambities kunnen realiseren”, zegt Zuidema.

Woongeluk voor iedereen

Vera Luijendijk meldt heel bewust voor deze stap  in haar loopbaan te hebben gekozen. “Deze tijd laat meer dan ooit zien hoe belangrijk een goede, passende woning is. Bij Eigen Haard en specifiek met de portefeuille Wonen wil ik graag bijdragen aan het woongeluk van huurders en andere bewoners in de Metropoolregio Amsterdam.”

Eerste aanspreekpunt

Bij Eigen Haard wordt zij verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Wonen, Risicomanagement en Bestuurszaken. Als portefeuillehouder Wonen is zij voor de bewonersorganisaties het eerste aanspreekpunt in de directie. Ook is zij verantwoordelijk voor de bestuurlijke contacten met gemeenten, zoals Amstelveen.

Eigen Haard zegt ervoor te zorgen dat mensen met lage en middeninkomens in de regio Amsterdam betaalbaar kunnen wonen, in prettige buurten en in woningen van goede kwaliteit. Zij beheert en verhuurt ruim 56.000 woningen.

5 REACTIES

  1. Wat ik zo jammer vind, is dat ik mijn mooie laminaat vloer er uit moet halen, terwijl ik een ander wellicht een plezier mee doe.
    Waarom kan de nieuwe bewoner hem niet eerst zien voordat ik hem er uit sloop?

    • Omdat de woning vaak een paar maanden leegstaat voor “upgrading” ( =dusdanig verbouwen dat ze de maximale huur er voor kunnen vragen) .
      Trouwens ik vind het woord “woongeluk” een orginele vondst. Hoe kom je er op, als starters in de sociale sector 17 jaar moeten wachten. Je moet maar durven. Maar ja, zij zijn beslist niet de enige schuldige van dit wanbeleid.

  2. @Irma, dat moet lukken. Het nieuwe directielid Vera Luijendijk zegt immers:

    “Deze tijd laat meer dan ooit zien hoe belangrijk een goede, passende woning is. Bij Eigen Haard en specifiek met de portefeuille Wonen wil ik graag bijdragen aan het woongeluk van huurders en andere bewoners in de Metropoolregio Amsterdam.”

    • Geweldig cynische reactie Robert :).
      Zien is geloven zullen we maar zeggen.
      Hou ons (via deze blog) op de hoogte Irma Saarloos.

      • Misschien heeft u nog nooit kennisgemaakt met EH, maar aan hun service valt nog heel wat te verbeteren. Het standaardantwoord is meestal ; Dat valt onder uw eigen verantwoordelijkheid,meneer. !
        Over achterstallig onderhoud en renovatie zullen we het dan nog niet eens hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.