De Raad van Commissarissen van Woningstichting Eigen Haard, die ongeveer meer dan tienduizend woningen in Amstelveen heeft, benioemde Vera Luijendijk als nieuwe bestuurder. Zij treedt per 1 september toe tot de directie, die verder bestaat uit bestuursvoorzitter Bert Halm. Luijendijk volgt vult de eind vorig jaar vertrokken Mieke van den Berg op en is nu nog algemeen directeur van het Amsterdamse Gemeentelijk Vastgoedbedrijf.

Vera Luijendijk

Zij heeft ruime financiële vastgoedexpertise en brede bedrijfseconomische kennis op het terrein van planning en control, managementinformatie, risicomanagement en treasury, zegt de corporatie. ‘Daarnaast kent zij de Amsterdamse regio goed.’

Betrokken

De Raad van Commissarissen zegt blij te zijn met de benoeming van Vera Luijendijk. Volgens voorzitter Rob Zuidema is zij enthousiast en hecht zij veel belang aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een corporatie. “Dankzij haar veelzijdige managementvaardigheden kan ze zich makkelijk aanpassen aan verschillende situaties.” Bovendien heeft ze volgens hem een duidelijke binding met de regio Amsterdam en goed zicht op de volkshuisvestelijke en de duurzaamheidsopgaven van Eigen Haard. “Ze past bij onze visie en we zijn ervan overtuigd dat we met Vera de ingezette koers kunnen voortzetten en onze ambities kunnen realiseren”, zegt Zuidema.

Woongeluk voor iedereen

Vera Luijendijk meldt heel bewust voor deze stap  in haar loopbaan te hebben gekozen. “Deze tijd laat meer dan ooit zien hoe belangrijk een goede, passende woning is. Bij Eigen Haard en specifiek met de portefeuille Wonen wil ik graag bijdragen aan het woongeluk van huurders en andere bewoners in de Metropoolregio Amsterdam.”

Eerste aanspreekpunt

Bij Eigen Haard wordt zij verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Wonen, Risicomanagement en Bestuurszaken. Als portefeuillehouder Wonen is zij voor de bewonersorganisaties het eerste aanspreekpunt in de directie. Ook is zij verantwoordelijk voor de bestuurlijke contacten met gemeenten, zoals Amstelveen.

Eigen Haard zegt ervoor te zorgen dat mensen met lage en middeninkomens in de regio Amsterdam betaalbaar kunnen wonen, in prettige buurten en in woningen van goede kwaliteit. Zij beheert en verhuurt ruim 56.000 woningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.