Vorig jaar werd nog een bijeenkomst in Museum Jan gehouden tijdens de zogenoemde Prokkelweek, georganiseerd door de Stichting Prokkel, nu bezocht wethouder Marijn van Ballegooijen (foto rechts) van zorg een welzijn de doelgroep – mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel – in de woonvoorziening Mozaïek. Prokkel staat voor prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Mozaïek heeft volgens Van Ballegooijen een heftige tijd achter de rug, waarin de daar wonenden niet mochten worden bezocht. “Ik vond het heel fijn weer op bezoek te kunnen en met bewoners en medewerkers te praten,” zegt hij. Dat het wekenlang knudde was, beamen ook bewoners Rudolf en Gianni. “We mochten ons appartement niet uit en er waren flink wat bewoners en medewerkers ziek. Er zijn er ook twee overleden aan corona, bewoners die al van het begin af in Mozaïek woonden, dat heeft veel indruk gemaakt.”

Deze week hebben de bewoners van Mozaïek een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de overledenen. De bewoners mogen weer van twee personen per week bezoek ontvangen. En begin juli mogen ze op bezoek bij hun familie en vrienden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.