IC-personeel van zowel aan het Ziekenhuis Amstelland als bijvoorbeeld het HagaZiekenhuis en het Erasmus Medisch Centrum Somnoblue kreeg de bril. In totaal werden ruim 300 blauw licht filterende brillen aan IC-personeel gedoneerd.

Daar zorgde Somnoblue voor. Intensive Care-personeel van in totaal zestien verschillende ziekenhuizen in Nederland kreeg de brillen. Met de brillen zegt Somnoblue ervoor te zorgen dat het zorgpersoneel, momenteel een hoge werkdruk ervarend, beter slaapt en meer uitgerust te werk kan gaan. Het aantal geschonken brillen verschilt per vestiging. De hoeveelheid schenkingen is namelijk gebaseerd op de grootte van elke Intensive Care-afdeling en de besmettingsgraad van de regio.

Uitgerust

Somnoblue zegt de brillen te hebben gedoneerd om het IC-personeel meer rust te geven aan artsen en verpleegkundigen van de Intensive Care die door de coronacrisis een hoge werkdruk ervaren. Doordat de blauw licht filterende bril de natuurlijke aanmaak van melatonine stimuleert, helpt de bril het IC-personeel volgens Somnoblue beter te slapen.

Prestaties

Hoewel de druk op de IC-afdelingen de afgelopen tijd lijkt af te nemen, valt er volgens het bedrijf nog veel te verbeteren. De blauw licht filerende brillen zouden een hulpmiddel zijn om de slaapkwaliteit en de dagelijkse prestaties te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.