Wethouder Floor Gordon gaat onderzoeken of er in de openbare ruimten, zoals die in het Stadshart, toiletwagens kunnen worden geplaatst. Zij vond dat een goed idee van fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen (AVA), zei ze vrijdag tijdens de digitale informatiemeeting over corona.

In de coronatijd zijn veel commerciële bedrijven gesloten, in elk geval de sanitaire voorzieningen, betoogde Becker. AVA vond trouwens ook dat tot nu toe de burgemeester weinig zichtbaar is in de gemeente, maar dat kan in coronacrisis weinig anders, zei hij. Becker herhaalde ook de inhoud van zijn schriftelijke vragen over de Dam-demonstratie, waar burgemeester Poppens ook zei schriftelijk op te zullen antwoorden.

Niet dicht

Bij de informatieve bijeenkomst waren CDA en PvdA totaal niet aanwezig, meldde Poppens aan het begin van de meeting. Hij vond dat men zich in Amstelveen over het algemeen wel aan de corona-maatregelen houdt. Anderzijds dreigen mensen daar steeds gemakkelijker mee om te gaan. Dat heeft wel gevolgen voor de handhaving maar “wij kunnen niet achter elke boom een politieagent zetten”, zei Poppens. “Wij willen trouwens ook niet alles dicht regelen.” De nieuwe noodwet uit Den Gaaf wordt per 1 juli van kracht en moet dan per Veiligheidsregio worden vertaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.