Na bijna drie maanden is er weer in het kennelgebouw voor geleidehonden van KNGF. De honden in opleiding, die sinds de coronacrisis bij hun trainer of puppypleeggezin logeerden, komen druppelsgewijs terug naar de geleidehondenschool, waar zij hun opleiding voortzetten.

Alle voorbereidingen zijn getroffen: De kennel is schoon, de speeltjes liggen klaar en de veiligheidsmaatregelen om de anderhalve meter afstand te waarborgen zijn gereed. Medewerkers en honden zijn er klaar voor, meldt KNGF. 

BEKIJK de vrolijke video van onze honden terug op ons terrein in Amstelveen.

Beperkt

Sinds half maart werden de geleidehonden in opleiding van huis uit toch beperkt geschoold door de trainers, met inachtneming van de richtlijnen van de overheid. “Het is ook onder de huidige omstandigheden nog niet mogelijk het normale trainingsprogramma af te werken”, meldt de school. “De opleiding van onze honden loopt hierdoor forse vertraging op. Het zal langer duren voordat onze honden klaar zijn om hun toekomstige baas te helpen. We zijn heel blij dat we nu voorzichtig aan de hoognodige inhaalslag kunnen beginnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.