Blijkbaar vindt de gemeente de tweehonderd reacties die zijn binnen gekomen op online peiling over een skatepark in Amstelveen-Zuid te weinig, want zij heeft die peiling op denkmee.amstelveen.nl twee weken verlengd, tot 31 mei. Nu de scholen in het gebied weer zijn begonnen, heeft zij die geraagd op de site te wijzen.

Eerder werd een oproep in lokale online media, de huis-aan-huis krant en social media geplaatst. De meeste reagerende jongeren bleken voor een skatebaan in Amstelveen-Zuid te zijn. Aanleiding voor het onderzoek was een oproep van drie jonge skaters aan de gemeenteraad een skatepark in Westwijk te realiseren. De skaters zelf benaderen hun vriendenkring en jongerenwerkers vroegen de jeugd mee te doen.

Bankras

Wethouder Floor Gordon van speelvoorzieningen zegt dat B&W het belangrijk vinden kinderen en jongeren een stem te geven als het om speellocaties in de stad gaat. “Als er behoefte blijkt aan een skatepark, zoals dat in Bankras, dan onderzoeken we of we daar aan kunnen voldoen. Via de basisscholen zien we kans de doelgroep in een keer te bereiken via bijvoorbeeld nieuwsbrieven van de scholen.”

Ook de twee scholen voor voortgezet onderwijs in Amstelveen-Zuid zijn door de gemeente benaderd. De uitkomsten van het onderzoek, kosten van een skatepark en mogelijke locaties gaan dit najaar naar de gemeenteraad.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.