Omdat voorzitter Felix Rottenberg van Brancheorganisatie Kinderopvang heeft gezegd dat ruim een derde van de basisscholen nog niet overlegd heeft over hun aansluiting bij buitenschoolse opvang wil raadslid Marga van Herteryck van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wel eens weten hoe dat van vandaag af plaatselijk eigenlijk zit. Van maandag af zijn de basisscholen weer open.

Marga Herteryck

Maar is hier de afstemming tussen basisscholen met kinderopvangorganisaties wel goed geregeld, vraagt Herteryck zich af. Rottenberg zei zaterdag in de tv-rubriek Op1 dat er bij 35% van de scholen geen onderling overleg is geweest.

Logistiek

Marga van Herteryck wil van het College van B&W weten of het bekend is met organisatorische of logistieke problemen en de schoolbesturen met de kinderopvangorganisaties hebben gesproken. Ook vraagt zij of onderwijswethouder Frank Berkhout bij het maken van die onderlinge afspraken een leidende rol heeft genomen en, zo niet, of hij de regie alsnog op zich wil nemen, om er voor te zorgen dat kinderen met recht op kinderopvang ook goed worden opgevangen. BBA hoort graag over de knelpunten als die er zijn en welke maatregelen het College neemt om die op te lossen of uit te sluiten.

Meldpunt

Bovendien vraagt bbA zich af of de ouders over de kwestie tijdig goed zijn geïnformeerd en of zij, als zij problemen hebben, bij een centraal meldpunt  terecht kunnen. Of wordt het aan de ouders zelf over gelaten met de BSO – organisaties te overleggen, vraagt Herteryck.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.