De gemeentelijke steunregeling voor onder andere de horeca is nu uitgebreid naar het gehele door de coronacrisis in financiële problemen gekomen Midden- en kleinbedrijf (MKB). Er wordt aan MKB-bedrijven die geen bancaire financiering krijgen door de gemeente een lening van maximaal veertig mille gegeven voor een periode van ten hoogste drie jaar.

Met deze lokale regeling voor MKB-ondernemingen zegt de gemeente te willen voorkomen dat in Amstelveen gevestigde, zelfstandige ondernemingen de corona-crisis niet overleven.  De ondernemers moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zij kunnen vragen over de regeling en suggesties betreffende ondernemen tijdens de Coronacrisis mailen naar ondernemersloket@amstelveen.nl of telefoneren via 020 – 540 49 11 (maar mailen heeft de voorkeur).

TOZO

De MKB-noodlening is voor economisch zelfstandige MKB-ondernemingen met twee of meer werknemers zonder toegang tot bankkrediet, die ook de Tozo-bedrijfslening van € 10.157 (toegezegd) kregen van het Rijk. De financiële problemen moeten aantoonbaar voortkomen uit de corona-uitbraak en daarnaast wordt van het bedrijf maximale inspanning verwacht om het financiële probleem te beperken. De MKB-noodlening staat open voor ondernemingen uit alle branches, waaronder horeca, maar nadrukkelijk niet voor ondernemingen met toegang tot bankkrediet.

Voorwaarden

De MKB-noodlening kan worden aangevraagd via amstelveen.nl/mkb-noodlening. Daar zijn ook alle voorwaarden te vinden. De gemeente streeft ernaar MKB-ondernemers binnen een week duidelijkheid te verschaffen of de aanvraag is goedgekeurd.

Gesprek

Volgens wethouder Floor Gordon van Economische Zaken  is de gemeente voortdurend in gesprek met ondernemers en brancheorganisaties. “De maatregelen en regelingen van het Rijk verruimen steeds en daar passen wij ons op aan”, zegt ze. “De corona-crisis kan ondernemingen zonder toegang tot bankkrediet in acute financiële problemen brengen. Met deze MKB-noodlening willen we die ondernemingen een vangnet bieden in de hoop dat ze de crisis overleven.”

Met verbreding van de regeling denken B&W in acute financiële problemen te kunnen helpen. Gordon: “Dat is ook voor de lokale werkgelegenheid van groot belang. Uit de door ons gestelde voorwaarden moet de financiële gezondheid van de onderneming in verleden en richting toekomst blijken.”

1 REACTIE

  1. het is goed dat ondernemers ondersteund worden door de lokale gemeente. voor ondernemers waar tozo geen uitkomst biedt is factoring wellicht een oplossing(https://factoring-offerte.nl/factoring-mkb-zzp/). Factoring is geen vorm van lening, maar je verkoopt je facturen, en krijgt deze dan onmiddellijk uitbetaald. zo creëer je flexibel werkkapitaal, zonder een lening te hoeven aangaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.