In antwoord op de als gevolg van de coronacrisis er aan komende werkloosheid wordt nog vóór juni een regionaal zogenoemd Werkcentrum geopend. Daarin werken gemeenten in de arbeidsmarktregio Amsterdam, sociale partners, UWV en private partijen om mensen en werk te matchen. Het is de bedoeling dat werkgevers die geen werk meer voor hun medewerkers hebben, zich via dat centrum verbinden met ondernemingen die juist hard op zoek zijn.

Op die manier denkt men de door coronamaatregelen oplopende werkloosheid  het hoofd te kunnen bieden. De regio Amsterdam, inclusief Amstelvee, wordt economisch hard geraakt door de coronacrisis. Veel mensen zitten zonder werk of inkomen, meldt de gemeente. Sectoren zoals de horeca en het toerisme liggen nagenoeg stil. Maar er zijn ook sectoren zoals de zorg, logistiek, distributie en supermarkten die juist staan te springen om mensen, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen van werk en inkomen.

Toenemende bijstand

Door een brede regionale samenwerking kunnen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt volgens hem snel bij elkaar gebracht worden, zodat mensen aan het werk blijven en het vitale werk door kan blijven gaan. Marijn van Ballegooijen ziet in het Werkcentrum een goede aanvulling op het Werkplein AA. “Ook in Amstelveen zien we een golf aan aanvragen voor de WW, bijstand en steunmaatregelen van de overheid”, zegt hij. “Via het Werkcentrum kunnen we sectoren waar minder werk is koppelen aan sectoren waar kansen liggen, zodat mensen zoveel mogelijk aan het werk blijven. Het is goed dat we dit regionaal organiseren, want dan zijn er meer mogelijkheden.”

Voor individuele ondersteuning bij het zoeken naar werk en/of opleidingen kunnen mensen nog steeds terecht op het Werkplein AA. Meer informatie op: https://www.werkpleinaa.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.