De corporatie Eigen Haard zet het komende half jaar niemand uit zijn woning. Dat vertelde wethouder Rob Ellermeijer vrijdag tijdens een virtuele meeting met raadsleden. De gemeente heeft ook een brief aan alle particuliere verhuurders geschreven, waarin terughoudendheid t.a.v. huurverhogingen wordt bepleit. Overigens staat huurders van sociale en andere woningen een huurverhoging van 5,1 tot 6,6% te wachten.

De gemeente zelf schort haar huur voor verhuurde vastgoedeigendommen aan maatschappelijke organisaties een half jaar op, vertelde wethouder Frank Berkhout. Ook aanbestedingen worden uitgesteld. Net als het innen van huren voor woonwagens. Er is intensief contact met huurders, zei Berkhout in antwoord op een vraag van fractievoorzitter Michel Becker van AVA.

1 REACTIE

  1. Ik vrees dat ondanks dat uitstel nog vele maatschappelijke instellingen in de problemen komen. Wat gedacht van sportclubs en buurthuizen die voor hun inkomsten ook voor een groot deel afhankelijk zijn van kantine inkomsten. Dit moet de hr. Becker met zijn achtergrond vanuit de horeca en sportwereld toch wel aanspreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.