“Een slagveld”, noemde fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen (AVA) vrijdag in een virtuele informatieve vergadering voor raadsleden de situatie in het Stadshart. Eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield van het winkelcentrum zou niet van plan zijn winkeliers uitstel van betaling van hun huur toe te staan.

Michel Becker (AVA)

Intussen zijn vrijwel alle winkels gesloten, maar de gehuurde ruimten moeten ondanks de crisis worden betaald, zei Becker, die bemiddeling van B&W vroeg. Hij sprak met diverse ondernemers, die meldden dat Unibail-Rodamco blijkbaar geen boodschap heeft aan de crisis en op noodkreten niet reageert. Sommige ondernemers staat het water tot de lippen en kampen met huurachterstand. Als die drie maanden voortduurt, kunnen zij uit hun winkels worden gezet. Het betreft voornamelijk kleinere winkels, want de grote landelijke ketens zouden tijdens de coronacrisis geen huur voor hun gesloten vestigingen betalen. “Maar die zijn moeilijker uit te zetten”, zegt Becker.

De horeca is ook in het Stadshart kind van de rekening. Er is nu wel een landelijke regeling voor die sector in de maak en ook de gemeente rekent er op uit het noodfonds het nodige te moeten bijdragen, bijvoorbeeld in de vorm van kredieten.

5 REACTIES

  1. Een werkelijke asociale houding van UR! Je zou bijna zeggen dat die getroffen winkeliers moeten weigeren om te betalen en dat de uitvoerende overheid moet weigeren om mee te werken aan uitzettingen. Iedereen moet nu een flinke veer laten, dus ook de grote jongens. Niet alleen asociaal, maar eigenlijk gewoon schofterig.

  2. Wel erg grote woorden Frank.
    Zou je niet eerst een reactie van UR willen vernemen voordat je conclusies trekt.
    Hoor en wederhoor heet dat. Mocht je de term niet kennen, Wikipedia geeft aan: “Het beginsel van hoor en wederhoor is een principe uit de rechtspraak en de journalistiek dat inhoudt dat, als iemand beschuldigd wordt, er geluisterd moet worden naar wat de beschuldigde er op heeft te zeggen, voor er over hem geoordeeld wordt. Het is een van de algemene beginselen van behoorlijk proces.

    • Daarin heb je zonder meer gelijk, maar het lijkt me toch zeer onverstandig van de hr. Becker om dit naar buiten te brengen, als dit niet zou kloppen. En je kunt een heleboel van de hr. Becker zeggen, maar gek is hij niet. Daarbij komt ook nog. Denkt u niet dat UR met al zijn advocaten dit zich aan zou laten leunen als er niets van zou kloppen? En ok de term “schofterig” gaat misschien te ver, maar van de rest neem ik geen woord terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.